Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Linnea

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
Andra artister / SV: Tinariwen
« skrivet: 04 augusti, 2007, 19:43:57 »
Spelade här på Pildammsteatern i veckan. En sommarkväll (nåja, nästan) med en massa diverse malmöbor på amfiteatern och så dessa exotiska herrar. Tyvärr missade vi början av konserten, men det som återstod när jag väl fanns på plats var annorlunda - och bra!

2
Andra artister / SV: Mavis Staples
« skrivet: 11 juli, 2007, 22:16:50 »
...och det bör ni också försöka göra på Berns i Stockholm imorron. Döda för en biljett!
Vi fick en och en halv timme riktig gospel/roots/soul från en av de riktigt stora...ett ytterligt kompetent band och ett sjujävla sväng som inte blev sämre av att Linnea fick sjunga i micken i en av låtarna ... vi stod såklart nästan inne på scenen.... :d5:

Go for it!


/R
OH my GOD what a W O M A N !!!

..,there's no words that neeeeed to be said...!3
Dylan / SV: Stora ögonblick/Bob knäcker
« skrivet: 04 april, 2007, 18:20:56 »
Fast Budokan-plattan är ju ljusår från svetten, stämningen och den storslagna poesi som infann sig senare under turnén - såsom europa, sommaren (GBG, Paris) och sen på hösten USA  (Charlotte!!!!)  samma år... Så har du inte hört mer från sjuttiåtta så rekommenderas  dessa starkt!
Budokan är då ett piss i nissan, som man säger...

4
Dylan / SV: Copenhagen
« skrivet: 03 april, 2007, 15:35:42 »
(som själv höll på att glömma biljetterna på hallspegeln när ytterdörren smäckte igen, men blev påmind av nån som är både snyggare, snabbare och smartare än jag. TACK!)

Ja... det är väl tur att nån av oss har huvet med sig  :rolleyes:

Eftersom vi nu har kommit överens (?) om att inte diskutera bra, bättre, bäst så nöjer jag mig med att säga att Köpenhamn var mycket olik Göteborg (vilka två städer blev förärade ett besök av mig detta år).
Göteborg där publiken agerade som vore de på sin egen begravning, Köpenhamn som vore vi på vår värsta fiendes begravning, rått skrattande...
Kanske ståplatserna, svetten, syrebristen eller blaskig tuborg - det danska humöret eller de fakto att Bob hällt nåt livsmod i sig.. vad vet jaaaag... bra var det i alla fall.. även om det spårade ur lite mot slutet. Koncentrationssvårigheter.. 
3/4 av konserten mäktig, mungiporna gick förbi öronen under Man in the Long Black Coat, Visions, H61R å så Nettie Moore igen.
Bob har varit på BR leksaker och köpt en skräckfilmsorgel som han förtjust pillar på. Jag tycker det är rätt sött och passar faktiskt rätt fint in som kristyr på diverse maffiga tårtor.
Roligt också att se guben lira gitarr igen (har saknat hans tretons-solande) och summa summarum en nöjd Linnea och en bra start på sommaren.

5
Selfportrait - vilka är vi? / SV: Hej hej
« skrivet: 24 november, 2006, 22:03:33 »
Öhhh....

jag tror snarare att denne vår nya medlem jobbar inom vården...

Alcogel = produktnamn för handsprit i olika styrkor, något som är väldigt bra mot diverse skumma bakterier för förslagsvis sådana som har som jobb att torka gumpen på andra människor.

Linnea / i gestalt av hårt arbetande simpel vårdare

6
Dylan / Blonde on blonde 40 i dag
« skrivet: 26 april, 2006, 20:35:05 »
Citera
vad menas med "blonde on blonde" egentligen?
Det är namnet på vad många skulle kalla ett av Dylans allra bästa album, dubbel-LP, inspelad under ett par dar i Nashville och utgiven 1966.

Har du inte hört den har du en del gobitar kvar - tex Visions of Johanna, Just Lika a woman och Sad-Eyed Lady Of The Lowlands, för att ta tre ur högen.

Och - edit för att inte göra bort mig - om du undrar vad uttrycket Blonde on Blonde står för så florerar det en del skrönor om det, bla om nåns platinablonda vätesuperoxidshårfärgning (leopardpillboxdamen) bla....

:)

7
Andra artister / mp3-have2hear
« skrivet: 26 april, 2006, 19:45:25 »
Nån som undrar vad man kan stöta på i Malmö en måndagskväll?

Jo, tex det här: Svante Sjöblom  

Godis för dig som gillar dobro/skip james/rotblues/slideplock/unga talanger

Nyfiken på mer? Svantes hemsida

Och, på samma ställe, samma kväll: Richard Lindgren

Godis för dig som gillar sexmannaband/banjo/irländsk folkmusik/Dylan på speed/country/spelglädje
På tal om att göra Dylancovers.. och dessutom göra dom riktigt riktigt SNORBRA...
Ursäta dålig ljudkvalitet på just denna låt, dock. Den får gå under avdelningen "hata-att-glömma-stänga-av-MDns-AGCkontroll"

Nyfiken på mer? Richards hemsidaAlltid blir nån glad,
L

8
Dylan / Totta + Wiehe
« skrivet: 07 april, 2006, 17:36:51 »
Det är alltid roligt med dylan på svenska, även om jag tror att såna freaks som vi gärna blir för kritiska och därmed alltför besvikna.

En del översättningar på den här plattan tycker jag är rent pinsamma - rakt av, som hämtat ur engelsk-svensk lexikon.
Annat funkar bra, snyggt rent musikaliskt. Annat låter som förstatagningar, de enda som hunnits med innan Totta blev alltför sjuk för att fungera i studio. Somligt är vackert, naket - annat är endast ledsamt att höra på. Jag blev ganska stukad av Tottas död - han har följt mig ett tag på vägen - kanske därför svårt att höra honom bräcklig och svag, avsaknandes den pondus och vitalitet som för mig är Totta Näslund.

Wiehe har jag mina bestämda uppfattningar om, men även han kan överraska, exempelvis i Willie McTell-covern. Dessutom är det roligt att höra de bägge herrarna förenas - och göra det riktigt, riktigt bra.

Som I&I säger: skönhetsfläckar, men definitivt värt ett skivköp/timmar för lyssning.

//Linnea

9
Andra artister / min egen cover på dylan
« skrivet: 07 april, 2006, 17:24:18 »
Citera
har en rad dylan covers i burken som jag gjort som jag inte vågat publicera än :)
Det är nog bra det.

10
Andra artister / min egen cover på dylan
« skrivet: 07 april, 2006, 09:49:05 »
Oj -  :o  

Hur många vägar kan man gå när man gör en cover? Två, skulle jag vilja påstå. Antingen försöker man efterlikna originalet, eller så gör man en helt egen grej...

Du har tydligen kommit på en tredje. Grattis.

11
Övrigt / Grattis Linnea!
« skrivet: 28 mars, 2006, 11:48:11 »
T A C K allesammans för denna mastodontuppvaktning!

Jag hade en skön dag i barndomshemmet, blev ompysslad med presenter, god mat etc.. så som man vill bli. T.o.m min egensinniga tonårssyster visade sin syskonkärlek med att baka finfin princesstårta.

Nu tillbaka i Malmö med hemtenta hängande över mig - är nog bäst att inte besöka den Gröna Butiken just i eftermiddag m a o...
(sen vet jag inte om det är odelat positivt det här med den gröna butiken... plötsligt får ju JAG börja pröjsa för grejerna som kommer därifrån och inte bara inkassera gröna (lila) påsar hemma i fåtöljen... hugaligen...:-))

puss o kram från snorkalla Segevång

12
Övrigt / lägenhet i Malmö?
« skrivet: 29 november, 2005, 19:13:42 »
fixat ordnat done avklarat

13
Dylan / Londonkonserterna
« skrivet: 24 oktober, 2005, 19:12:26 »
Är det någon som ska se Bob på Brixton Academy någon eller alla kvällarna?

Finns det nån chans till hyfsade biljetter än? (tips på försäljningställen etc?)

14
Dylan / Scandinavium 21/10
« skrivet: 23 oktober, 2005, 18:12:51 »
Jadå. Menade inte så. Både elegant och formuleringarnas formule 1.

Jag fick en känsla av att inte kunna andas bara. Men det är ju bara jag.

Så.. keep on keepin on, Johan.  

15
Dylan / Scandinavium 21/10
« skrivet: 23 oktober, 2005, 17:54:48 »
Vi behöver inte hi-jacka tråden, men jag fick precis samma känsla som Fabian så smidigt uttryckte i en annan tråd att "dissekerar man recensionerna så verkar det snarare vara fenomenet Bob Dylan som är betygssatt; memoarerna kanske, Scorsese-dokumentären, eller bara lång och trogen tjänst."

Ibland blir folk som sprattlande fiskar bara av att mannen därfamme stavar sitt namn D-Y-L-A-N och ska man dessutom skriva nåt om det är det lätt hänt att man fläskar på utav bara helvete för att inte döda ikonen.

Men vi var på samma konsert alla tre, Bluesman och Johan. Och se på mitt tidigare inlägg häruppe. Jag har också en tendens att i min eufori fläska på rätt bra.

Sidor: [1] 2 3 ... 11