Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mickesam

Sidor: [1] 2 3 4
1
Biljetter köpes/säljes / 1st biljett till Globen 26/6 2019 säljes
« skrivet: 30 december, 2018, 10:56:26 »
Jag har en biljett till Globen 26/6 på rad 10 plats 61 till salu.
Inköpspris 1575:-

Micke, Göteborg

2
Dylan / Göteborg 15/7 - Helsingborg 14/7 preshowgathering
« skrivet: 29 maj, 2014, 13:03:58 »
Även att det är ytterligare några månader kvar är det väl på plats att fastslå var vi kan stråla samman med våra gelikar i samband med Sverigekonserterna. I samband med vår träff i tisdags var vi överens om att vi skulle följa Jannes eminenta förslag om att träffas på John Scott´s.
John Scott´s ligger ett stenkast från Trädgårdsföreningen och är ett rymligt ställe med tre våningar. Adressen är Kungsportsavenyn 15:
http://johnscottspub.se/om-oss/hitta-hit

Vi bör även ha ett vattenhål i Helsingborg och där är förslaget Bishops Arms - Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6:
http://www.elite.se/sv/node/456

Hur känns detta?

Micke, Göteborg

3
Dylan / Major find: Portland 800112/Seattle 800115
« skrivet: 29 maj, 2014, 09:37:35 »
Det tog 34 år, och nu bereds möjligheten att lyssna på två tidiga 80-konserter som tidigare inte funnits tillgängliga. Även att ljudkvalitén är av god 80-talssnitt är dessa troligtvis endast intressanta för de som lider av samma komplettist-åkomma som undertecknad. 15/1 låter något bättre än 12/1. Autenciteten  är fastslagen från en storsamlare, och hastigheten reglerad med några procent.
Inspelningarna cirkulerar endast i en snäv krets i detta läget, men mycket tyder på att de kommer dyka upp i vidare kretsar framgent.

Micke, Göteborg

4
Biljetter köpes/säljes / Säljes: 2 biljetter till 12/10 - halva priset
« skrivet: 11 oktober, 2013, 15:57:54 »
En god vän till mig från  Birmingham har två biljetter till lör 12/10, rad 37 plats 48, 49 som han säljer för halva priset m.a.o. 840:- för båda. Jag misstänker att han säljer dem styckvis om det önskas.
Han bor på Raddison Blue Viking Hotel och anländer dit vid tre-tiden.

PM för detaljer om hur ni får kontakt.

Micke, Göteborg

5
Dylan / Upcoming European Tour 2013
« skrivet: 06 juni, 2013, 10:27:53 »
Enligt John Baldwins newsletter finns det möjlighet att Europaturnén kan komma att annonseras nästa vecka. :party:

Fingers crossed!

Micke, Göteborg

6
Andra artister / Neil Young Alchemy Summer Tour 2013
« skrivet: 05 juni, 2013, 18:50:41 »
Nyss hemkommen från Berlin/Hamburg och två riktigt bra Neil Young-spelningar. Viss Bob-anknytning för mig var att på båda spelställena har jag tidigare sett Bob (Waldbuhne 1998 och 02 World 2007), men den stora Bob-hommagen var att Neil spelade Blowin´in the Wind båda kvällarna. Nu hör det väl till saken att det var ganska så poänglöst, då vi fick höra en akustisk version istället för den ljuvliga elektriska 91-versionen.
Mer noterbart var de rejäla versionerna av låtarna från nya plattan och härligt dundrande Powderfinger, Love and only love och Like a Hurricane. Ser fram emot London om två veckor, och givetvis besöket på min hemmaplan i början av augusti.

Missa denna turnén och ångra er ihjäl!

Micke, Göteborg

7
Jag tror att det kan bli en annorlunda och spännande upplevelse i Annedalskyrkan, Göteborg sön 14/10 kl 18.00.
Då uppträder Det Norske Blåseensamble med gäster Oslo Domkör och Consortium Vocale.
Mer går att läsa här:
http://www.dnbe.no/konserter/bob-dylan-messe-goteborg/
Biljetter á 220:-/60:- Student och barn finns på Ticnet.se

Micke, Göteborg

8
Dylan / Dylan-bok av Bo Carefors info sökes
« skrivet: 01 november, 2011, 08:12:47 »
Jag fick en förfrågan av J Baldwin (Desolation Row), som är en stor boksamlare, om en svensk publikation som troligtvis gavs ut 1975 av Bo Carefors på Poesiförlaget. Är det någon som vet något mer, eller t.o.m. har den i gömmorna. John är givetvis i första hand intresserad av att köpa denna, men kan nöja sig med kopior.
Jag gör ett försök att bifoga en bild på omslaget.

Micke, Göteborg

9
Dylan / Dylan till London 19-21 nov
« skrivet: 16 september, 2011, 07:29:42 »
Nu är det klart det som har ryktats ett tag, Bob kommer spela 3 kvällar på HMW Apollo (tidigare Hammersmith). Konserterna är med special guest Mark Knopfler som på övriga turnén och äger rum 19-21/11. Presale från Mark Knopflers hemsida tis 20/9 09.00 (local time):

http://www.markknopfler.com/

Västkustdelegationen lär ha svårt att hålla sig borta. Är det någon annan som åker?

Micke, Göteborg

10
Dylan / Bob i Malmö 3 november
« skrivet: 23 augusti, 2011, 07:43:40 »
Eftersom vi fått upp en tråd för Pre- and aftershowgatherings i Stockholm, bör vi ha en för Malmö också.
Mitt förslag är att vi följer traditionen sen senast och ses innan konsert på Paddys:

http://www.paddys.se/

Öppnar 16.00

Efter spelningen återsamlas vi för några glas på Bishops Arms (Norra Vallgatan):

http://www.bishopsarms.com/Malmo_savoy/Presentation

Stället är stängt för renovering för tillfället, men de lär ha målat och snickrat klart till vi skall dyka upp.

Väl mött

Micke, Göteborg

11
Dylan / Till Oslo 30/6-11 (och några ytterligare ställen)
« skrivet: 14 juni, 2011, 17:33:49 »
Vi har trådar för dryckesjom och samkväm i London, Cork, Borlänge och Odense, men vi saknar bland annat Oslo. I vanlig ordning kan ett och annat känt ansikte siktas på Two Dogs Pub, endast ett stenkast från Spectrum:

http://www.twodogs.no/

Jag själv med litet anhang kommer åka till Sursee, Mainz och Hamburg, så är det någon på forumet som vet med sig att komma sakna det svenska språket, skicka gärna ett PM så kan jag säkert förmedla några träffställen längs med vägen.

Four days to the London show ... and counting ...

Micke, Göteborg

12
Dylan / Höstturné 2011
« skrivet: 25 maj, 2011, 07:15:05 »
Som det ryktats tidigare här på forumet, att det lär bli en höstturné, ser ännu mer sannolikt ut efter dagens Desolation Row-mail:

"The announcement of a possible Bob show in Czechoslovakia in the Autumn prompted me to call the UK Promoter to find out whether there were any plans yet in place for the UK. I’d been told at the end of last year that there would be an extensive UK tour and I’d never doubted that for a moment. However, since then, we’ve read in connection with the Finsbury Park Feis that “this will be Bob’s only UK show this year”. My contact confirmed that there will be a UK tour as part of a greater European tour sometime in October/November but planning hadn’t even started other than to begin to consider what countries he might visit. At this stage there are no thoughts about whether the UK will be at the start, end or in the middle of the tour and nothing will be firmed up for several months. The concept of an extensive tour has been downgraded to “just the usual sort of tour” with no further details but, for me, the usual tour is quite extensive. It really is a case of wait and see what and when but feel happy at least that something will be happening."

Ser ut som att vi kommer få en del att göra senare i år också.

Micke, Göteborg

 


13
Andra artister / Bandning av Sir Douglas Sverigeturné önskas
« skrivet: 15 maj, 2011, 08:10:48 »
Jag vet att det finns en tråd ang Doug Sahms Sverigeturné tidigare, men jag har ett litet specifikt ärende.
Jag har fått ett mail från en samlarkamrat från Holland vars kamrat som skulle banda stora delar av Sverige-svängen måste avstå att åka.
Min fråga är ifall det finns någon här på listan som tänkt spela in någon av konserterna.
Jag vore i sådana fall mycket tacksam ifall ni vill kontakta mig privat.

Micke, Göteborg

14
Dylan / Terminal 5
« skrivet: 10 oktober, 2010, 12:35:38 »
Två av mina Hoffa-vänner (Laban och Manfred) samt jag själv åker över till NYC för konserterna på Terminal 5.
Är det några fler här på boardet som har tagit samma beslut och vill möta upp för några glas innan konsert?

Micke, Göteborg

15
Dylan / Trögt med Torrents
« skrivet: 10 oktober, 2010, 11:08:07 »
Som de flesta samlare av konsertinspelningar noterat har det varit ganska liten aktivitet av upplagda Torrents av de två senaste turnédelarna (Europe Summer och US Summer) och avsaknaden av mina Recording Comparisons beror givetvis på detta. I senaste Isis spekulerar Les Kokay ang detta och och tyvärr måste jag bekräfta några av dessa spekulationer. Saken är att många av "the major tapers" har helt enkelt tröttnat på att de få önskemål de klargjort vid uppladdandet av Torrents inte efterlevs. Det är i synnerhet önskemålet om att inte remastra inspelningarna och sedan lägga upp inspelningarna på publika websiter som skapat mest irritation. Man kan tycka vad man vill om dessa puritanska samlare som hellre vill ha en orörd inspelning tagen direkt från källan istället för en mer välljudande remastrad inspelning, men det är knepigt att man inte kan hålla sej till såpass enkla regler när man haft privilegiet att kunna ta hem dessa högklassiga inspelningar som gjorts tillgängliga.

Jag kommer inte lägga upp några jämförelselistor innan alla dessa inspelningar är spridda i vidare kretsar, men jag kan meddela att Europe Summer tour finns täckt i högsta kvalité förutom Bucharest 2/6 som är incomplete och Limerick 4/7 som har störningar genom hela inspelningen. När det kommer an till US Summer tour går det som vanligt relativt trögt med inflödet, men så brukar det oftast vara från dessa lite mer utspridda konsertställen, men det har dykt upp några fina inspelningar som troligtvis ser ljuset i sinom tid.

Det var därför glädjande att se att de två första spelningarna från Florida dök upp omgående, och vi får hoppas att resten av turnén dyker upp på samma sätt.

Micke, Göteborg

Sidor: [1] 2 3 4