Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tobias

Sidor: 1 ... 367 368 [369] 370
5521
Andra artister / Cash-boxen
« skrivet: 28 december, 2003, 20:39:02 »
Jaha, det hade man ju kunnat ana.... :(  Ginzas pris är i alla fall 599:-, men även det lär väl modifieras..

5522
Dylan / Framtida Dylan-släpp
« skrivet: 28 december, 2003, 20:16:36 »
Om någon har missat det, så kan jag meddela att släppdatum för Bootleg Series 6 (New York City 1964) av amerikanska tidningar anges som den 9 mars. Det kan innebära, med de vanliga förseningarna, att vi har den innan sommaren.

Alan Fraser på RMD antyder att Jeff Rosen arbetar på en box liknande första Bootleg Series-boxen, med studioouttakes och rariteter. Detta ska ha varit anledningen till att det inte kom med något bonusmaterial på SACD-utgåvorna. Någon tidsplan finns dock inte, men vi kan kanske hoppas på att få se en sådan box omkring år 2006. Detta kommer att bli ett efterlängtat släpp.

5523
Andra artister / Cash-boxen
« skrivet: 28 december, 2003, 20:10:39 »
Om man inte har möjlighet att leta, så släpps boxen i Sverige den 5 januari (enligt Ginza), vilket är om ca en vecka. Så länge bör man kunna vänta...

5524
Dylan / Si Tu Dois Partir
« skrivet: 28 december, 2003, 18:49:24 »
Enligt Bob Spitz Dylan-biografi, skrev Dylan faktiskt på ett kontrakt med MGM, men de högsta chefterna vägrade att godkänna det, då den ökände Allen Klein fått tag på Bobs försäljningssiffror av Columbia-chefen Clive Davies och visat dessa för MGM:s chefer. Dessa siffror var lägre än någon hade trott, så kontraktet var oförmånligt för MGM. Columbia lär ha velat behålla Bob främst p g a hans status och rykte, inte hans kommersiella framgångar.  Det gav Columbia viss status att ha Dylan bland sina artister.

(Låten du frågade efter är förstås If You Gotta Go, Go Now.)  

5525
Dylan / Återupptäckta låtar 2003
« skrivet: 28 december, 2003, 02:33:39 »
Detta är ett första försök att starta en poll i detta forum.  

5526
Övrigt / Att bevara inlägg på L&T
« skrivet: 28 december, 2003, 01:31:58 »
Ingenting säger att Yahoo-gruppen Love & Theft-gruppen nödvändigtvis upphör att existera för att ett nytt forum har uppstått. Dess betydelse kommer dock att minska, liksom även trafiken där. Under de dryga två år som L&T har existerat, tror jag att det har skrivits en hel del vettiga saker på listan, saker som kan vara värda att bevara. Det har givetvis också skrivits en hel del mindre intressanta saker, men sådan är naturen hos dylika listor. Jag tror hursomhelst att det kan vara värt att bevara inläggen. Vi kan inte räkna med att Yahoo Groups gör detta under evig framtid, så jag undrar om ni har några idéer om hur man på ett praktiskt sätt för över alla inlägg till något digitalt medium, gärna så att de sedan är enkelt sökbara? Det vore utomordentligt att ha alla inlägg på en eller några cd-r.

/Tobias.

5527
Dylan / DITG
« skrivet: 28 december, 2003, 00:03:16 »
Kanske föreställde sig Dylan att Had a Dream About You Baby passade in i det 50-talstema som från början verkar ha funnits på DITG. Han borde dock ha förstått att ingen låtskrivare med självrespekt skulle ha släppt ifrån sig en så svag låt. Rimmen är parodiska, musiken är obetydlig. Dylans självkritiska ådra var nog inte som allra mest välutvecklad vid denna tid.
Texten talar för sig själv:

I got to see you baby, I don't care
It may be someplace, baby, you say where.

I had a dream about you, baby
Had a dream about you, baby
Late last night you come a-rollin' across my mind

You got the crazy rhythm when you walk
You make me nervous when you start to talk

I had a dream about you, baby
Had a dream about you, baby
Late last night you come a-rollin' across my mind

Standin' on the highway, you flag me down
Said, take me daddy, to the nearest town

I had a dream about you, baby
Had a dream about you, baby
Late last night you come a-rollin' across my mind

The joint is jumpin'
It's really somethin'
The beat is pumpin'
My heart is thumpin'
Spent my money on you honey
My limbs are shakin'
My heart is breakin'

You kiss me, baby, in the coffee shop
You make me nervous, you gotta stop

I had a dream about you, baby
Had a dream about you, baby
Late last night you come a-rollin' across my mind

You got a rag wrapped around your head
Wearing a long dress fire engine red

I had a dream about you, baby
Had a dream about you, baby
Late last night you come a-rollin' across my mind

 
 

Copyright © 1987 Special Rider Music  
 

5528
Om forumet / Beröm och synpunkter
« skrivet: 27 december, 2003, 23:40:13 »
Förlåt, Fredrik var det.  

5529
Dylan / DITG
« skrivet: 27 december, 2003, 23:38:30 »
Tyckte "Driftin'" var helt ok när den framfördes live 1988. Ingen sensation kanske, men det fanns något i dessa liveversioner som antydde att den låten bar på ett visst löfte.

5530
Om forumet / Beröm och synpunkter
« skrivet: 27 december, 2003, 23:34:20 »
Måste säga att forumet fungerar över förväntan. Tidigare har det varit lite svårt att bedöma, då det inte har varit någon trafik att tala om, men ikväll har trafiken varit mer frekvent och det har varit ett rent nöje att följa vad som hänt.
Det är dock en del saker jag tycker kan förbättras. Bl a bör forumet ha en logga, som klart talar om var man hamnat. Någonstans bör även forumets funktion och dess regler presenteras. Att formulera dessa lämnar jag till moderatorerna.
Jag är förstås också lite tveksam, då jag fruktar att detta forum kan helt överta den funktion "mitt" forum Love & Theft länge har haft (men jag får väl skylla mig själv, då jag med ett inlägg där kan sägas ha satt stenen i rullning). Lite avundsjuka får ni räkna med.  :P
Hursomhelst, det här bådar gott. Pelle och Niklas har gjort ett bra jobb. Jag är imponerad, främst med tanke på hur snabbt allt har skett.   :cheer:  

5531
Andra artister / Uncut CD
« skrivet: 27 december, 2003, 21:39:39 »
Vidare efterforskningar visar att en norrbottnisk variant av Bobfest, i mindre skala, heter Solid Rock Festival (i regi av Solid Rock Ministry http://www.solidrock.nu ), vilket också kan sägas vara vagt Bob D-relaterat.  

5532
Dylan / DITG
« skrivet: 27 december, 2003, 21:25:07 »
När vi ändå är inne på Bobs svagare 80-talsalster, då tar jag mig friheten att skriva några rader om Knocked out Loaded, som jag måste erkänna att jag är lite svag för. Produktionen är förfärlig, Bob låter ofta närmast som om han inhalerat helium eller som om han försöker imitera Musse Pigg, men jag har ändå lite svårt att riktigt släppa dessa låtar. Både Maybe Someday och Driftin' Too Far From Shore känns som att de hade kunnat bli rätt bra låtar, Brownsville Girl är fantastisk och Precious Memories är inte tokig. Jag finner även Got My Mind Up och Under Your Spell lyssningsbara, även om de på alla skalor ligger otroligt långt under vad låtskrivaren Bob Dylan tidigare (och senare) har kunnat prestera.
Överlag inser jag att det här är en ganska dålig skiva (inte mycket bättre är DITG), där Brownsville Girl är det enda som verkligen rättfärdigar dess existens, men det är ändå en skiva jag ibland plockar fram och lyssnar på med visst nöje.
Förlåt, det här borde egentligen ha varit en helt ny tråd, men riktigt förtjust är jag nog trots allt inte i KoL.

5533
Dylan / DITG
« skrivet: 27 december, 2003, 20:58:54 »
Visst, det finns höjdpunkter på DITG, men överlag tycker jag att skivan är för kort och splittrad för att verkligen kvala in i kategorin bra Dylan-skivor. Själv gillar jag egentligen bara de tre sista spåren, där Rank Strangers är den klara höjdpunkten. Det är ett angeläget framförande, där det känns som att Dylan verkligen vill få något sagt.
Jag är också lite svag för Sally Sue Brown och Silvio, men de övriga spåren känns föga upplyftande. Generöst räknat innehåller skivan 15 minuter bra musik, vilket är mer än vad som hittas på den genomsnittliga topplisteskivan, men det känns ganska snålt för en Dylan-skiva.
Kanske framstår de sista spåren som extra bra, då de låtar som föregått dem låter som outtakes. Det är helt enkelt en lättnad att höra att Dylan funnit åtminstone lite inspiration även under dessa inspelningar.  

5534
Andra artister / Cash-boxen
« skrivet: 27 december, 2003, 18:34:13 »
Alla vi som tvingas vänta ännu ett tag på den efterlängtade Cash-boxen (den släpps ju egentligen inte i Sverige förrän i januari), kan åtminstone lyssna på några fina smakprov på http://www.johnnycashmusic.com . Klicka på "music".  

5535
Andra artister / Uncut CD
« skrivet: 27 december, 2003, 18:15:45 »
Alltid härligt när någon blir överrumplad och förvandlas till Leif. Apropå Leif, han kallas ju för pastorn, vilket osökt för mig över till något mycket indirekt Bob-relaterat jag av en slump hittade på nätet. Tydligen har ordet "Bobfest" (myntat av Neil Young till hyllningsgalan 1992) lånats och gett namn åt en kristen hårdrocksfestival i Sverige! Den Bob som hyllas är förstås inte "vår" Bob utan en långhårig amerikansk pastor vid namn Bob Beeman. På http://www.bobfest.org kan man läsa bl a det som står nedan, samt se en bild på pastor Bob. Han verkar vara en rätt osannolik uppenbarelse.
 

   For many people, Bob Beeman is what you can call a living legend. He has worked with spreading the Gospel through hardrock and heavy metal music for decades and the name "Pastor Bob" is well-known in the Christian metal industry. Bob lives in USA where he runs a ministry called Sanctuary.
 
   
  His preaching at the previous festivals went right into the hearts and minds of many people, and we believe that he has something important to tell us this time as well. However you don't need to like metal or even be a Christian to appreciate Bob's teaching. There's something there for everyone.
 
   
We have received some questions regarding the name BOBFEST, so we thought an explanation might be needed. We're not at all trying to idolize Bob in any way, we believe God is the only one to be exalted. The name Bobfest is more of a joke and a travesty of the American festival Tomfest. We think of it as a funny name, and most people seem to like it.  
 
 
If you want to reach Pastor Bob, you can email him at this address: bob@bobfest.org
 

Sidor: 1 ... 367 368 [369] 370