Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Leif

Sidor: 1 ... 244 245 [246] 247 248 ... 268
3676
Dylan / Olika sätt att betrakta fenomenet Bob
« skrivet: 27 oktober, 2005, 16:50:51 »
Whoaah!!  :punk:  :punk:  :punk:

Hatten av, Richard. Ett suveränt inlägg och ett sant nöje att läsa!

Hela tiden provar han nya sätt att använda verktygen, som en bildhuggare eller en silversmed. Ibland blir resultatet grovt, tillyxat, lite grovkornigt, och ibland blir det oerhört elegant och bara så.....vackert. Han anstränger sej att finna nya vägar, och ibland har han t o m sönder sina egna mästerverk i sin strävan framåt.

EN sak är säker: utan KÄNSLA är det aldrig. Och det (resultatet) är aldrig ämnat för nån annan än honom själv. Det är HANS resa, hans arbete.


Just så. Och t o m ...brinnjävligt vackert... kan det bli. (Brinnjävligt... B)  :P ...var kom den ifrån... :D )

Tack för den texten!

 

3677
Övrigt / Elston Aid
« skrivet: 27 oktober, 2005, 09:26:49 »
Det verkar som att det inte går något bra för Jörgen med EMA.

Dags att dra igång Elston AID. Jag kan koordinera och samla in bidrag.

Ni som vill och kan vara med, maila mig eller send posts via listan och meddela mig hur ni vill bidra.

 

3678
Dylan / Restless Farewell...
« skrivet: 26 oktober, 2005, 22:21:14 »
Citera
Jag tycker att den här tråden är mycket intressant och kanske går det att gräva vidare. Jag gör ett försök genom att ställa ett par frågor till Leif efter hans sympatiska inlägg (naturligtvis kan även andra svara som känner igen sig):

Varför är det så viktigt att fokusera enbart på det positiva? Du är ju medveten om att du blir entusiastisk så fort Bob viftar med lillfingret. Känns det inte lite konstigt att bortse från det som inte är bra?

Kanske handlar det om vårt behov av hjältar? Man kan också fundera över den masspsykos som uppstår bland publiken i olika sammanhang, till exempel musik, politik, religion eller idrott.

När man sett en riktigt bra konsert är det skönt att berömma allt som gav en härlig upplevelse. Men om debatten stannar där blir det till slut tjatigt. Det verkligt spännande uppstår när vi formulerar det vi inte gillar. Då har vi plötsligt olika uppfattningar och får något att verkligen diskutera.

Som sagt, detta är funderingar i all välmening och absolut inget angrepp på någon. Jag tror att folk här på listan kan ha intressanta tankar kring detta.

Elmer
Nyckelorden är: Jag. Leif. För mig. För Leif. Där tar jag mitt avstamp. Jag har inget annat att utgå ifrån.

Varför är det så viktigt att fokusera enbart på det positiva?

Jag behöver det i mitt liv. Därför är det viktigt. Jag har ingen idol. Men när jag tar mig fram här på jorden, mer eller mindre framgångsrikt,  och vid lyckliga tillfällen stöter på en människa, eller två, som påverkar min färd på jorden, då lyssnar jag. Och fortsätter att lyssna. Och lyssnar än en gång. Och en gång till. Jag t o m lägger ner huvudet på marken och lyssnar efter vibrationerna efter den människans framfart.

Därför att hela mitt väsen VET att det här är viktigt. För mig.

Känns det inte lite konstigt att bortse från det som inte är bra?

Elmer, ärligt talat, jag vet inte vad jag ska ska svara här. Jag kan svara Nej, det gör det inte. Men det räcker ju inte. Jag talade om att jag väljer att  "accentuate the positive". Det uttalandet med allt vad det innebär, betyder inte i sig, att jag väljer bort det "som inte är bra".

Vad är detta som "inte är bra"? Vad är det vi ska debattera?

Du har ju fullständigt rätt i att debatten, diskussionen avstannar om vi bara stryker varandra medhårs.
Det vore rent löjligt med ett gäng lallande entusiaster som jag i kubik.

Men vad är det vi ska debattera?

Up-singing? Jag är lika fed-up med up-singing som min granne. Jag kan ge mig in i vilken debatt om helst och förbanna den dag (var det den 13 maj 2003 det började gå riktigt åt helvete...?) då Bob la sig till med de olaterna.

Eller dissekera wolf-man-rösten och dess fasansfulla effekter eller brist på effekter. Bandet, det nuvarande bandet, bra eller dåligt, Donnie eller Larry, Freddie eller Charlie, jag kan fokusera på det också, om det krävs. Inga problem.

Dylan är inte min idol. Han är så mycket mer än det. I mitt liv finns det några få, väldigt få människor som ger mig livskraft. Han är en av dem.

När man stöter på de människorna i sitt liv, då ska man vårda dem ömt. Vårda det förhållandet ömt. Som en skatt. Ditt liv hänger på det.

Och då älskar man. Och bortser från bristerna. Och älskar bristerna.

Då är det freewheelin feelin. Fri-jazz. Fri-blues. Fri-soul. Skevt, skruvat. Fel. Rätt. Hit and miss. Och det finns många "våningsplan i huset".

Jag kan inte se och höra det Per ser och hör. Jag kan inte. Jag är ledsen. Jag kan inte.

Men visst kan jag! Jag behöver bara sätta på någon av de hundratals konserter jag har liggande på hårddiskar eller elsewhere och borra ner mig i en i högen och höra up-singing och falsk-sång och plink-plonk och gubb-blues och staus-quo-rock och what have you. Ja, jag kan!

Men jag stannar inte där.

Ingemar nämnde något intressant i sitt inlägg här på tråden. Det där med formationen. Första gången jag läste om den för några år sedan "spetsade" jag öronen. Sedan har jag ju sett den, live eller på dvd eller video.

Förutom komiken i det hela så finns där ett annat djup. Respekt.
Bob och bandet visar oss repekt. Tyst och stillsamt. Ni är där, vi är här,
vi är med om det här tillsammans. Vad det än är. Vi delar den här upplevelsen.Vi skapar den tillsammans.

Så är det.

Tack Bob.

 

3679
Dylan / Restless Farewell...
« skrivet: 24 oktober, 2005, 16:43:08 »
Ja du, Per...

Hatten av, säger jag också. Du är värd all respekt och heder för att du "talar ur skägget" och tar konsekvenserna av det du upplever. Det är inget snack om det.

Själv hade jag en paus för många år sedan, eller rättare sagt jag tappade bort mig själv i förhållande till Dylan (men det är en annan historia). Jag kom tillbaka och nu vägrar jag släppa taget en gång till. Och visst tillhör jag den skara som lätt blir ganska så entusiastisk, när han viftar på lillfingret. Accentuate the positive, skulle man kunna säga, det är vad jag för min egen del, för min egen skull, försöker göra.

Betyder det att jag inte kan vara kritisk? Nej, självklart inte, jag har mina dubier ibland och kan förstå, inse och hålla med om vissa saker du är inne på. Men, som sagt, jag fokuserar stenhårt på allt det positiva jag, Leif, får ut av vad denne makalöse konstnär ger mig.

Det är svåra grejer det här; Karlstad var för mig en helt fantastisk konsert, för dig något helt annat. Vad kan man säga om det? Inte mycket, jag har ingen aning om varför det blir så - so be it; you are right from your side, I am right from mine. Förstås.

Jag tror inte att det finns mycket någon kan säga för att svara upp mot det du skriver:

"Kanske med en förhoppning att kan någon komma med infallsvinklar, argument och insikter som hjälper mig att hitta tillbaka till live-Bob."

Ord kommer inte att hjälpa långt, tror jag. Live-Bob finns inte för dig längre. Time will tell om situationen kommer att förändras. Förmodligen inte, men, vem vet...

Men kom ihåg, Dylan är med dig:


"I've got nothin' but affection for all those who've sailed with me"


Take care!


 

3680
Dylan / telefonrapport från Gbg (bitar av setlista)
« skrivet: 22 oktober, 2005, 20:29:31 »
Citera
Citera
Elston Aid låter som en bra idé  :cheer:
Självklart en L&T Elston-AID  om det gått snett med biljetterna minsta vi kan göra
som tack för alla biljetter genom åren.
Tack för fina plåtar i GBG Elston.

Och nu till konserten,
Nyss hemokommen efter tågresa, och jag är fortfarande exstatisk, fan va bra det var!!!

Kul för oss som inte sett detta bandet live innan, även om man sett liveupptagningar så är det inte samma sak.
Jag har tyckt Garnie-Recili-Sexton-Cambell varit bästa NET-turné sättningen innan och varit lite besviken efter både sexton och cambell försvann.
Först nu känner man verkligen att dylan hittat en sättning som ger hans framträdande rättvisa.

 :gulp:  :gulp:  :gulp:  :gulp:
Elston Aid ska vi definitivt fixa!

Jag snackade en kort stund med Jörgen idag och han lät vid gott mod trots allt strul som manifesterade sig där i Göteborg. Vi hann inte gå in på någon längre reserapport (jag var ute på stan med familjen och min mor på besök) men ser fram emot den (hoppas jag  B)  :rolleyes: ) då han är tillbaka från äventyren.

Kanske fixar det sig med EMA, kanske inte.
Whatever, jag kan åta mig att organisera och samordna Elston Aid. Och det är skönt att se att ni är med där...

Tack för allt Jörgen!

 

3681
Andra artister / White Stripes - biljetter säljes
« skrivet: 22 oktober, 2005, 09:29:28 »
Någon som är intresserad av att köpa en biljett till White Stripes torsdagen 27/10 i Globen-annexet? Jag har fått förhinder och kan inte gå.

En biljett således, ordinarie pris 330 kr men jag rear den för 300 kr.

Först till kvarn gäller.

Hör av er off-list, via mail eller post här på forumet.

Jag ger mig strax iväg ut på stan (fortfarande i Karlstads sjunde himmel... :wOOt:
 och läser ev mail senare i eftermiddag/kväll.


 

3682
Dylan / Karlstad?
« skrivet: 21 oktober, 2005, 14:13:15 »
YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!

Herregud, vilken höjdare Karlstad var!!! Jag lovar er, vi var alla som lyckliga små barn efter konserten. Bob och bandet var heta! Så otroligt hög kvalitet rakt igenom, inga speciella missar, ok, lite upsinging här o där men ingen kris.

If dogs run free, alltså, jag villl bara gråta av lycka när jag tänker på den versionen. Jesusss!

Down along the cove kokade, Cold Irons bound likaså. Trying to get to heaven, så underbar.

Jag måste samla ihop mig till en anständig recension senare, jag har inte landat ännu.

Den här går nog möjligen in på nr 1 av mina Dylan-konserter. 5++

Jag är salig!

Och en stor bugning för Bob! Tack tack tack tack.

(Jag missar Göteborg sorgligt nog men jag kommer att leva länge på denna)

 :punk:

3683
Dylan / God koncert
« skrivet: 18 oktober, 2005, 07:42:16 »
Jag har lätt för att giva mig hän, som det heter och svälja nästan allt vad vår man gör. Den här gången är jag lite mer "tillbakahållen".

Ja, konserten var helt OK, inte på min egen topplista av sedda konserter, dock.

Efteråt sa jag till Tobias, som en sorts sammanfattning, "A day on the job".

Ljudet var, där jag satt, ganska risigt inledningsvis men det blev bättre.
Några höjdpunkter fanns definitivt:

If you see her, Red sky, Ramona, It´s alright ma. Och framförallt The Man in me.

Synd på griniga scenvakter som förhindrade den sedvanliga scenrusningen.
Det blev lite för mycket sitta still, under showen.

Så, jag lyftes inte till oanade höjder denna gång, men vad kan man begära?

Men visst, närvaron fanns där och som Jörgen säger: Det är ju Bob, för f-n!
Ain´t that somethin´!?

Nästa Karlstad - det blir helt fantastiskt!

 :punk:

 

3684
Dylan / Tell ol' Bill
« skrivet: 15 oktober, 2005, 19:24:29 »
Citera
Den bästa låten på ett bra tag! Skulle helt klart vara en av de starkaste låtarna på L&T.
/Niklas
Ungefär så, ja. Rätt bra sagt, faktiskt.

 B)  

3685
Dylan / Tell ol' Bill
« skrivet: 13 oktober, 2005, 21:28:54 »
Alltså,

det här är ju helt suveränt. Har ni inte HÖRT?? Underbar låt, fantastiskt framförande! Lyssna så han sjunger och fraserar!!!

Enkelt, direkt, smygande bra. Och med en text som får en att undra var man befinner sig, vad är det som händer här REALLY?
Klassiskt Dylan-land.

Gud ske pris!

På´n igen...

 :punk:  

3686
Dylan / Metro : Bob dylan går på heroin
« skrivet: 07 oktober, 2005, 23:25:11 »
Fan,

Paradise Hotel, Idol, silikon, Paris Hilton, Robban, and what have you.
Och så det här ovanpå alltihopa! God almighty!

There must be some kinda way outta here...

Var är dörren...? :ph34r:  :smoke:  

3687
Dylan / Hittade klippböcker från ett Dylanfan
« skrivet: 07 oktober, 2005, 23:19:50 »
Citera
Gick förbi en lumpbod idag och hittade där två pärmar sprängfyllda med Dylanklipp (samt en tunn bok - som jag aldrig sett förut - i programformat med Bobs historia). Någon Bobkatt, eventuellt med namnet Kjelle, hade fyllt luntorna med recensioner, foton (fotostatkopior), fotostatkopia av autograf -  med noten "Rolf Fahlén, ICA-påse, Hotel Flamingo" - kopia på biljett från Konserthuset 1966 samt en massa annat

Bland klippen hittade jag bland annat kamrat Semnebys Christinehofartikel, Martin Theanders Nöjesguidenrecension där han skriver om BS 1-3 som Theander tycker är så meningslös att han vill kräkas på den, Lars Nylin om "magplasket" World Gone Wrong, recensioner av Heylin och Allen Jones, Idolnyttartikeln från -66 m.m.
Här och var finns klippsamlarens egna kommentarer. Exempelvis står det vid Måns Ivarssons namn i en artikel, "Tokfan!".

En samlare alltså som - om jag förstod personalen i lumpboden - inte längre finns med oss. Jag hade blandade känslor när jag stod och bläddrade i pärmarna men, som min fru kommenterade, denna samlares mödosamt klippande och klistrande kommer i alla fall en likasinnad till glädje.

På väggen hängde också en ganska stor oljemålning i naivistisk stil med Bob (med 65-66 utseende) utanför Gaslight Café. Någon som känner igen det?
Slump finns det? You tell me.

Det var meningen att du skulle ramla på den där samlingen, Pelle. Just du.  Amen.

 :punk:  :smoke:   B)  

3688
Dylan / Bob Dylan Scrapbook, 1956-1966
« skrivet: 07 oktober, 2005, 23:12:37 »
Citera
Citera
Samtliga upplagor av boken är enligt uppgift tryckta i Kina vilket kan förklara bokens förhållandevis låga pris.
Här en recension i dagens SvD:
http://www.svd.se/dynamiskt/rec_litteratur/did_10710751.asp
....Kina ?! :-) ...seaweed :) många fina människor, dåligt ledarskap.
 :punk:  

3689
Andra artister / Vad lyssnar ni på just nu?
« skrivet: 23 september, 2005, 22:14:45 »
Citera
Laura Veirs- Year of Meteors. Genomgående bra låtar, ett par riktiga höjdare. Snygga arr och bra produktion.
Dessutom en konsert där det fortfarande är ett par seeders kvar här. Skitbra konsert, jag tror det finns ett par biljetter kvar, Record Hunter säljer 135 spänn, och är det nåt kvar på söndag så är det 120 i dörrn på Debaser
:punk:
Just så!

Lyssnar just nu på Year of meteors, tredje gången.
Laura Veirs har trampat upp en egen stig, det är svårt idag, därute bland alla singer/songwriters. Jag är SÅÅÅÅ svag för henne. Vet inte vad som är upp eller ner längre. Carbon Glaciers sänkte mig direkt, det gör inte denna, inte direkt men den är fullständigt ljuvlig.

Parisian dreams, yeahhh!

Folkrock igen!

3690
Övrigt / Grattis Micke L!!
« skrivet: 23 september, 2005, 21:48:39 »
:party:  :cheer:  :punk:

Grattis!

 

Sidor: 1 ... 244 245 [246] 247 248 ... 268