Författare Ämne: Fairport Convention  (läst 13542 gånger)

Utloggad bobi

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 2125
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #45 skrivet: 18 augusti, 2017, 11:13:27 »
Tack. Och en tur till Uppsala är inte komplett utan ett besök i domkyrkan, Var spelokalen ligger vete jag inte, men det lär lösa sig.... :d5:

Utloggad Tobias

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 5928
  • Visa profil
  • Last.fm
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #46 skrivet: 18 augusti, 2017, 11:42:28 »
Tack. Och en tur till Uppsala är inte komplett utan ett besök i domkyrkan, Var spelokalen ligger vete jag inte, men det lär lösa sig.... :d5:

Jag visar dig gärna var spellokalen ligger när det blir dags. Domkyrkan är ju svår att missa, så dit hittar du nog själv, även om jag kan göra dig sällskap även dit.
"Trying is the first step towards failure."

-Homer Simpson

Utloggad bobi

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 2125
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #47 skrivet: 21 augusti, 2017, 12:22:45 »
Tack,Tobias,för ditt tillmötesgående. Kanske ser jag dej om ¨några timmar-Patti är i stan. Ja, i Stockholm, alltså... :d2:

Utloggad Hibbitt

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 1639
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #48 skrivet: 31 augusti, 2017, 09:46:43 »
En kul grej med och nyckel till förståelsen av Fairport är att ha lite pejl på alla medlemmarna. Har man en gång varit med i Fairport är man alltid med. Som Richard Thompson har sagt: "Jag slutade i Fairport 1971 och sedan dess har jag spelat med dem varje år".
Skrev en sammanställning och presentation av medlemmarna härom året, kanske är käckt att läsa.

SIMON NICOL (1967-1971) + (1976-NU)
Född på hösten 50 så inte var han gammal som ung – herregud han hade precis fyllt 17 år när bandet var hos John Peel på BBC första gången. Huset Fairports son. Är kompgitarrist och inte mycket mer i början men får ta över mer gitarr och sång när Thompson slutar. Och sen slutar han själv i sitt band och missar sålunda 72-banden, Ninesättningen och den andra Sandy Denny-perioden. Spelade med Richard & Linda Thompson, Albion Country Band, John Martyn och andra innan han sögs tillbaka till Fairport. Under 80-talet kommer ett par soloskivor och mycket duospelande/skivor med Swarbrick. Sedan dess har håret vitnat, kroppshyddan växt och rösten blivit en varm lätt svajig baryton (som i visst material touchar svensk dansbandsestetik). Gör inte många låtar men är typ frontfigur och tråden bak till 1967.
     
DAVE PEGG (1969-NU)
Född 47. I Birmingham vid mitten av 60-talet spelar Pegg med tex Steve Gibbons i The Uglys och i andra band med Robert Plant och John Bonham. 1967 går han med i Ian Campbell Folk Group, den grupp Dave Swarbrick just lämnat. Ersätter Hutchings i Fairport 1969 och har varit med sedan dess. Dubblerar dock i Jethro Tull under hela 16 år från 1979. En massa sessions tex Nick Drake och allehanda fairportare.
   Pegg är den som drivit Cropredy-festivalen, startat skivbolagen, skött ekonomi och promotion från 80-talet och framåt och även svarat för en seriös och kontinuerlig pub- och spritromantisering. Några soloskivor och nu på senare år skivor och spelningar i The Dylan Project tillsammans med gamle polaren Steve Gibbons. Plus en massa annat. Skriver och sjunger dock inte mycket. Men ibland.
   
RIC SANDERS (1985-NU)
Född 52. Effekternas och effektpedalfiolens mästare. Och paradoxalt nog en smakfullt finkänslig sådan också. Uppvuxen med Swarb som förebild. Spelar med Soft Machine på 70-talet, gör en kortis i Albion Band, gråter i publiken vid Fairports avskedspelning 1979. Nu 30 år som medlem i bandet. Har gjort några solskivor och spelat på album med tex Robert Plant, Rick Wakeman, Tull och på några av de senare Roy Harper-skivorna.
   (Angående incidenten innan Cropredy 92: Sanders på väg hem från puben trottoarkantsnubblar och oops aj närkontakt av tredje graden mellan känslig fiolhand och skyltfönster. Lustigt i sammanhanget: I väntrummet börjar Sanders samtala med en annan man som verkar ha skurit upp sig. ”Jo jag är glasmästare och ryckte ut här nyss och skar mig illa, det var nån idiot som kört näven genom ett skyltfönster.”)

CHRIS LESLIE (1996-NU)
Yngst i nugänget – född 56. Bandets buddist och ickedrinkare. Numera. Fiolspelare egentligen men kör mycket mandolin och bouzouki. Gör en skiva med brorsan redan 76. Gästar på Cropredy 81, kommer med i Swarbricks 80-talsband Whippersnapper, spelar med Albion Band. Gästersätter skyltfönsterskadad Sanders på Cropredy 92 dvs repar in 58 låtar på en vecka. Kommer med på riktigt 1996 och blir snabbt både huvudlåtskrivare och andreleadsinger (med en röst som landar bra i Swarbricks gamla nummer och som underligt nog ibland klingar väldigt likt Ian Matthews). Även utbildad fiolbyggare.
   
GERRY CONWAY (1998-NU)
Född 47. Spelade trummor på Ian Matthews fantastiska If You Saw Throu’ My Eyes 1971. Bara en sån sak! Längsta jobb förutom Fairport är som Cat Stevens fasta trummis under alla 70-talets glansdagar. Gästar med Fairport redan 1973 på några spår på Rosieskivan. Innan dess med i Fotheringay – bandet som typ är ett alternativt Fairport Convention – fyra av de fem medlemmarna är med i Fairport vid olika tider. Spelar med Jethro Tull några år på 80-talet. Också spelat med Eclection, Steeleye Span, John Cale, Pentangle osv.
 
DAVE SWARBRICK (1969-1985)
Född 41. En legend redan när han börjar i bandet. Joinar Ian Campbell Folk Group 1960 som blir the big thing i sin bag på 60-talet. Från 1965 duoskivor med Martin Carthy. Gästar på Unhalfbricking och blir sedan fast medlem från Liege And Lief. Sedan Fairport ett decennium och en lastbil i sängkammaren. Sjukt skicklig på fiol, plötsligt också reko låtskrivare och sångare och är under 70-talet en halva i ledarduon Pegg/Swarbrick – de som håller bandet vid liv genom alla turer. Från 80-talet duoprojekt med Nicol och bandet Whippersnapper där också en ung Chris Leslie ingår.
   Den ultracoole ständigt rökande vessleliknande Swarbrick från 70-talet får tyvärr hälsoproblem på 90-talet. Då med mer Kalle Moraeus-liknande kroppshydda och så svåra lungproblem att han en morgon oops får läsa sin egen obituary; dödsruna i tidningen yes helt galet men sant. Trots detta och rätt tragiska rullstolsbundna, slangkopplade inhopp på Cropredy så löser det sig ofattbart nog. Fairport drar ihop pengar med SwarbAid-konserter och en dubbel lungtransplantation görs 2004. Står och går och turnérar och gör skivor nu.
   Tusen storys om den här karln. Som när han och Trevor L köpte en Cadillac från en kursad begravningsbyrå på villkoret att de fick med en kista. Perfekt turnébil för duo – en kör, en i kistan. Jättekul vid stoppljus när Swarb sätter sig upp. (Stort när jag fick mail från honom! Dave fuckin Swarbrick mailade mig! Ok bara sorry för att han glömt skicka skivan jag beställt. Men ändå. Swarb i inkorgen mellan apt-möten och schemafrågor. Som att få kontakt med en annan värld, tid, budskap från andra sidan typ kändes det som just då. Crazy.)
   
RICHARD THOMPSON (1967-1971)
Född 49 i Notting Hill, uppväxt i Muswell Hill. Med på de fem första skivorna. OBE (officer of the Order of the British Empire) sedan 2011. Solodebuterar 72 men gör sedan duoskivor med fru Linda. Han drar också in henne i asketiskt sektliv (sufi). Paret separerar i början av 80-talet. Richards solokarriär är omfattande och välkänd så till den grad att en del av hans nyare fans knappt vet att han kommer från Fairport Convention. Medverkat på skivor med Denny, Matthews, Hutchings, Drake, Martyn, Wainwright, Raitt, massvis. Gäst på Cropredy var och vartannat år. Bor kvar uppe i Muswell Hill-kvarteren 1900-talet ut då han gör en Atlantkross till USA. (Där han dock sägs det har The Guardian som startsida på datorn och BBC World Service i bilradion.) Sägs det också: Fortfarande muslim.
   
SANDY DENNY (1968-1969) och (1974-1975)
Född 47. Med på studioskivorna 2, 3, 4 och 10. Spelade en kort tid med Strawbs på 60-talet efter att en i det bandet hört henne sjunga folksånger på the Troubadour vid Earls Court. Sedan tre skivor i Fairport, sedan startar hon Fotheringay med Trevor Lucas, sedan soloskivor och duetten med Robert Plant på The Battle of Evermore, sedan inhopp i Fairport igen när halva Fotheringay slukats in där. Avhopp igen, någon soloskiva till, allt värre missbruk, ett nyfött barn, en strulande make och några fall nerför trappor. Död 31 år ung.
 
ASHLEY HUTCHINGS (1967-1969)
Född 45. “The Guv’nor.” “Tyger.” Med på de fyra första skivorna. Basisten innan Pegg. (Och en jäkligt perfekt basist om man frågar mig.) Inte så känd i Sverige men en gigant i Englands folkkretsar. Toknappar på folkmusikspåret kring Liege And Lief, studerar gamla historiska sångböcker och väljer att hoppa av när Thompson och Denny börjar ha mängder med bra egenskrivet material. Bildar Steeleye Span som ett mer renlärigt alternativ till Fairport. Efter tre utsökta skivor drar Steeleye lätt åt det kommersiella så Hutchins hoppar av igen. Bildar Albion Band, Albion Country Band, Morris On mfl. Nicol, Mattacks, Conway och andra fairportare spelar i projekten på både skivor och turnéer. Gjort en 40 skivor i sina olika band. "Ashley Hutchings is the single most important figure in English folk rock. Before that his group Fairport Convention recorded some of the best versions of my unreleased songs. Listen to the bass playing on Percy's Song to hear how great he is." –Bob Dylan

IAN MATTHEWS (1967-1969)
Född 46. Med på de två första skivorna. Går sedan vidare med god succé i banden Matthews Southern Comfort och Plainsong och skivor i eget namn. Har väl blivit en 30 skivor nu. Denny, Thompson och Conway medverkar på If You Saw Through My Eyes (där Thompson återigen får dra sina Reno Nevada-solon.) Några få Cropredygästspel vid jubileumsår. Var Iain Matthew McDonald från start, uppträdde som Ian McDonald innan Fairport och kallar sig efter 1989 för Iain Matthews.
 
MAARTIN ALLCOCK (1986-1996)
Född 57. Gitarr och sånt men även keyboards. Är med på sex av 80/90-talsskivorna. Dubblerar i Jethro Tull 1988-91. Sessionman tex med Robert Plant, the Mission, Ralph McTell, Dan Ar Braz, Simon Nicol, Ashley Hutchings, Chris Lesley osv. 4-5 soloskivor också. Trots att det sägs att isärglidande personkemier var orsak till uppsägningen från bandet har han gästat på merparten av Cropredyfestivalerna, utgivit notböcker med Fairport och solomedlemmar och verkar trevlig. Folkmusikfokuserad numera.
 
TREVOR LUCAS (1972-1975)
Född 43. Från Australien. Kommer till Londons folkkubbar på 60-talet. Gör några soloalbum och ett med bandet Eclection. Tillsammans/gift med Sandy Denny från 1969. Bildar Fotheringay 1970 med Denny, Conway, Donahue. Fotheringay läggs ner av skivbolaget efter en LP och Lucas tar med sig Donahue till Fairport. Efter ett tag har Denny också ramlat tillbaka in i Fairport innan alla tre slutar 1976. Rymmer med nyfödda dottern till Australien just som Sandy Denny dör. Avlider själv 45 år gammal av hjärtattack.
 
JERRY DONAHUE (1972-1975)
Född 46. New York-född, oops en amerikan! Galet skicklig gitarrist tydligt i Clarence Whites (sen-Byrds) fotspår. Med i Fotheringay. Har gjort några soloskivor och haft några bandprojekt tex Hellecasters efter Fairport-tiden. Då och då gäst på Cropredy.
 
JUDY DYBLE (1967-1968)
Född 49. Med på första skivan och typ från starten i Fairporthuset. Ersätts inte av Sandy Denny som många tror – bandet är all male ett tag 1968 men publiken frågar så mycket efter tjejen som sjöng så de väljer att ta in Sandy Denny för att fylla platsen. Judy Dyble donar en del med Giles, Giles & Fripp men låter sedan musiken ligga lågt ända till 2000-talet då några soloskivor släpps. Några få bejublade gästspel på Cropredy under åren.

MARTIN LAMBLE (1967-1969)
Född 49. Fairports andra trummis (ettan spelade bara ett gig…). Spelar på de tre första albumen. Hinner också medverka på en Al Stewart-skiva. Dör i bandets bilolycka 1969.

DAVE MATTACKS (1969-1972) och (1973-1975) och (1985-1997)
Född 48. Velig? Inte många musiker som lyckats sluta i samma band tre gånger. (Avhoppen har handlat om att det typ inte var möjligt att leva på Fairport de första 20 åren. Mycket släpande på trummor, aldrig några pengar in.) Ersätter den dödskraschade Martin Lamble. Alltid parallelljobbat som studiomusiker. Spelat med alla – McCartney, Tull, Rosanne Cash, Thompson, Kajagoogoo, Chris Rea, Eno, Elton, Nick Drake, Kate & Anna McGarrigle, Steeleye Span och tusen till.
 
BRUCE ROWLAND (1975-1985)
Född 41. Det senare 70-talets trummis. Spelade på Woodstockfestivalen i Joe Cockers band. En del sessions tex med Ronnie Lane (Faces) och Jesus Christ Superstar-skivan. Mycket skägg. Lägger ner musiken på 80-talet och flyttar till Danmark.

plus de mer obskyra korttidsmedlemmarna:
SHAUN FRATER (1967)
ROGER HILL (1971-72)
TOM FARNELL (1972)
DAVID REA (1972)
PAUL WARREN (1975)
DAN AR BRAZ (1976)
BOB BRADY (1976)
ROGER BURRIDGE (1976)
MATT PEGG (2014) 


…varav 75:an Paul Warren måste ses som den obskyraste. Han var roddaren som hoppade in på trummor när Mattacks plötsligt hoppade av just innan några spelningar i Norge och Tyskland februari 1975.
   På 90-talet hittar en norrman av en slump ett rullband märkt ”Fairport Convention”. Oslo-spelningen! Han tar kontakt med Pegg och Donahue som tycker det är skitkul att det hittats en inspelning från de där veckorna med Paul Warren. Fairportarna vill förstås ha kopior.
   2006 ger den mikrolilla norska bolaget Molldur ut konserten (minus 21-minutersversionen av Sloth) som cd:n Many Ears to Please med liner notes från Swarb och Donahue.
   Och Paul Warren? Ingen vet vart han tog vägen efter 1975.
   Specialomnämnande också för Peggys son Matt som hastigt kallas in som vikarie på 2014:s winter tour då pappa skurit upp handen vid tömmandet av en diskmaskin. Rocknroll. (Pappa Pegg sköter dock merchbordet och kan också hoppa in på stämsång. Och dricka vin:) 

----- :party:

Time fades away.
Sedan jag skrev detta 2015 har Dave Swarbrick och Bruce Rowland dött och Jerry Donahue drabbats av svår stroke.
Resten av medlemmarna fortsätter att umgås och spela.
Alla de stora namnen deltog i 50-årsfirandet på jättekonserten på Cropredy i år.
En fantastisk kväll ute i Oxfordshire, ett minne för livet.


...and if you hear vague traces of skippin' reels of rhyme to your tambourine in time...

Utloggad Tobias

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 5928
  • Visa profil
  • Last.fm
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #49 skrivet: 31 augusti, 2017, 11:25:50 »
Onekligen en gedigen sammanställning av Hibbitt ovan. Tidigare i tråden finns också - om ni missat det - en genomgång av alla Fairports originalskivor, även de efter 1975 (då min och mångas andras kunskap om gruppen till stora delar slutar). Även den av Hibbitt, så klart.
"Trying is the first step towards failure."

-Homer Simpson

Utloggad Hibbitt

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 1639
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #50 skrivet: 01 september, 2017, 09:20:47 »
Hehe en och annan kan säkert få för sig att jag är värsta hardcoreFairportConventionnörden men jag lovar att de bara ligger på plats #35 på Den Stora Listan hemma i min håla.
 :mellow:
...and if you hear vague traces of skippin' reels of rhyme to your tambourine in time...

Utloggad bobi

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 2125
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #51 skrivet: 15 september, 2017, 09:38:51 »
Imponerande genomgång,Hibitt! Tyvärr missar jag Fairport denna gång, då jag befinner mig annonstädes. Får besöka Tobias´trakter en annan gång.. :d1:

Utloggad Tobias

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 5928
  • Visa profil
  • Last.fm
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #52 skrivet: 11 oktober, 2017, 13:34:02 »
Det blev en trevlig kväll med den grånade 2000-talsupplagan av Fairport Convention på Katalin i går kväll. De satt alla längst fram på scenen, med slagverkaren i mitten. De andra satt på stolar, han på en trumma. Uppskattningsvis ett 20-tal låtar från den 50-åriga karriären hann de med, plus en del anekdoter och annat.
Några låtar från gårdagen:

Crazy Man Michael (fragment): https://www.youtube.com/watch?v=fXgzT-Y2X3A

Fotheringay (komplett): https://www.youtube.com/watch?v=p0YuCw4IpaM

Matty Groves (utan det inledande slagverkssolot, annars komplett): https://www.youtube.com/watch?v=vnFXV5Xjdck

Meet On The Ledge (komplett): https://www.youtube.com/watch?v=xdagja1NODM
"Trying is the first step towards failure."

-Homer Simpson

Utloggad Hibbitt

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 1639
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #53 skrivet: 12 oktober, 2017, 13:30:04 »
Kul att du kom, Tobias!

Alla anekdoter, historiska bakgrunder, referenser till tidigare medlemmar och med en självironisk glimt i ögat gör att en kväll med Fairport Convention känns som... ja det borde vara ens ständiga kväll!  ^_^ ^_^ ^_^
I sedvanlig nära-publiken-stil satt bandet och åt vid ett bord vid scenen medan publiken samlade sig. Då och då lullade Pegg & vinglas bort till merchet för att sälja ett par cd 'så vi kan köpa bensin och ta oss till Norge'.

Farewell Farewell och Now Be Thankful gjordes tårögdfina. Hiring Fair och Fotheringay väldigt fina också. Stämsången sitter, de tre helt olika sjungrösterna passar läckert ihop i olika kombinationer.
Två av de nyare 10-talssångerna John Condon och Around the Wild Cape Horn var starka - det finns några framtida klassiker också på de senare skivorna.
Sen fick vi också ett par helt obra saker som Our Bus Rolls On och Devils Work - inte Chris Leslies bästa om man säger så.

'Någon här som var på Cropredy i år?'
'Jaaaa!'  :d2:
Frågan ställdes tidigt och gjorde att Lena och jag hamnade lite i fokus under kvällen, och som bara 50+are utmärkte vi oss dessutom som youngsters i publiken. :rolleyes:
Mycket snack, mingel och signerande efteråt som alltid. Sjukt trevligt band, fantastiska musiker och en gigantisk låtskatt att plocka i. Detta leg hoppar de över Who Knows Where the Time Goes och Mercy Bay tex.
...and if you hear vague traces of skippin' reels of rhyme to your tambourine in time...

Utloggad Hibbitt

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 1639
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #54 skrivet: 13 februari, 2019, 18:48:14 »
Coolt!  :party: :d2:
Fairport Conventions traditionella wintour kryddas lite extra vid tre datum då deras gode vän Robert Plant bett att få vara förband, och det är inga stora arenor det handlar om när det handlar om Fairport Convention.  :mellow:
Dave Pegg skriver nu på hemsidan:

"Our dear friend Robert Plant has a lovely new band called Saving Grace. He asked us if we could help by having them play some gigs on our current tour. We have tried to keep the 3 dates they are doing with us “hushed up” but the worst kept secret of 2019 is out now and we are letting Fairport Fans get in quick with obtaining tickets.

Basingstoke 14 Feb, Bath 16 Feb and St Albans 22 Feb are the 3 dates. Do join us!

It’s the 40th anniversary of Cropredy and Led Zeppelin's Knebworth gigs this year and it’s nice of Robert and the band to join us for these 3 dates, we know you are in for a real treat but advise buying your tix a.s.a.p. See our gig page.

Cheers

/Peggy and the chaps."
...and if you hear vague traces of skippin' reels of rhyme to your tambourine in time...

Utloggad Leif

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 4180
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #55 skrivet: 03 september, 2019, 20:54:29 »
Hibbitt, my dear man,

Finns det någon jättelik samlingsbox i CD-format med Fairport som underlättar ett inköp i nutid? Eller flera små?
Bra att veta när jag nu erkänner att jag har missat tidigare inköp på cd (jo, jag hade några av de första på vinyl för jättelänge sedan) och tänker
reparera skadan. Jga lyssnar på Spotify, självklart, men vill ha fysiska ex. Box-feber!

The man in me will hide sometimes to keep from bein seen.
But that's just because he doesn't want to turn into some machine.

Utloggad Hibbitt

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 1639
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #56 skrivet: 04 september, 2019, 19:04:58 »
Hibbitt, my dear man,

Finns det någon jättelik samlingsbox i CD-format med Fairport som underlättar ett inköp i nutid? Eller flera små?
Bra att veta när jag nu erkänner att jag har missat tidigare inköp på cd (jo, jag hade några av de första på vinyl för jättelänge sedan) och tänker
reparera skadan. Jga lyssnar på Spotify, självklart, men vill ha fysiska ex. Box-feber!
Tyvärr finns det inget riktigt vettigt där ute.
Jag skulle vilja ha en övergripande box på alla 50 åren. Men då är det olika skivbolag inblandade så det har inte lyckats.
De 'klassiska' åren 68-79 finns flera helt ok samlingar:
https://www.amazon.co.uk/Knows-Where-Essential-Fairport-Convention/dp/B06XT7L879
eller jätteboxen (som dock är överkurs då det handlar om mycket alternativversioner och nörderi - dock bra förstås):
https://www.superdeluxeedition.com/news/fairport-convention-come-all-ye-the-first-ten-years-seven-cd-box/

Denny, Swarbrick, Thompson, Hutchings & co dessa år är svårslagna, så är det ju.
Men de andra erorna är inte illa alls heller så det ÄR synd att det inte finns en 4/5-box med gobitar från allt.
67-68 med Judy Dyble, Iain Matthews och första suveräna trummisen Martin Lamble.
80/90-talen med Ric Sanders och Maartin Allcock.
Och 90/00/10-talen med Chris Leslie.
(Och Dave Pegg och Simon Nicol är med mest hela tiden.)

Finns en tre fyra stora boxar med olika Cropredy-livesaker från olika eror. De är fina! Bara de senaste 40 åren där men Thompson och alla andra gästar av och till och mest hela tiden - alla som varit med i bandet är alltid med som det heter.
...and if you hear vague traces of skippin' reels of rhyme to your tambourine in time...

Utloggad Leif

 • Precious Angel
 • *******
 • Antal inlägg: 4180
  • Visa profil
  • E-post
SV: Fairport Convention
« Svar #57 skrivet: 04 september, 2019, 20:15:51 »
Hibbitt, my dear man,

Finns det någon jättelik samlingsbox i CD-format med Fairport som underlättar ett inköp i nutid? Eller flera små?
Bra att veta när jag nu erkänner att jag har missat tidigare inköp på cd (jo, jag hade några av de första på vinyl för jättelänge sedan) och tänker
reparera skadan. Jga lyssnar på Spotify, självklart, men vill ha fysiska ex. Box-feber!
Tyvärr finns det inget riktigt vettigt där ute.
Jag skulle vilja ha en övergripande box på alla 50 åren. Men då är det olika skivbolag inblandade så det har inte lyckats.
De 'klassiska' åren 68-79 finns flera helt ok samlingar:
https://www.amazon.co.uk/Knows-Where-Essential-Fairport-Convention/dp/B06XT7L879
eller jätteboxen (som dock är överkurs då det handlar om mycket alternativversioner och nörderi - dock bra förstås):
https://www.superdeluxeedition.com/news/fairport-convention-come-all-ye-the-first-ten-years-seven-cd-box/

Denny, Swarbrick, Thompson, Hutchings & co dessa år är svårslagna, så är det ju.
Men de andra erorna är inte illa alls heller så det ÄR synd att det inte finns en 4/5-box med gobitar från allt.
67-68 med Judy Dyble, Iain Matthews och första suveräna trummisen Martin Lamble.
80/90-talen med Ric Sanders och Maartin Allcock.
Och 90/00/10-talen med Chris Leslie.
(Och Dave Pegg och Simon Nicol är med mest hela tiden.)

Finns en tre fyra stora boxar med olika Cropredy-livesaker från olika eror. De är fina! Bara de senaste 40 åren där men Thompson och alla andra gästar av och till och mest hela tiden - alla som varit med i bandet är alltid med som det heter.

OK, tack för ett bra och informativt svar. Det var väl lite som jag misstänkte.
Jag grottar vidare baserat på din info här ovan.

 :d5:
The man in me will hide sometimes to keep from bein seen.
But that's just because he doesn't want to turn into some machine.