Författare Ämne: Peter Stone Brown RIP  (läst 542 gånger)

Utloggad Tobias

  • Precious Angel
  • *******
  • Antal inlägg: 5942
    • Visa profil
    • Last.fm
    • E-post
Peter Stone Brown RIP
« skrivet: 05 oktober, 2019, 23:11:23 »
Peter Stone Brown dog den 4 oktober. PSB var ingen storväxt man, men han var något av en gigant i Dylan-världen. Han kunde mer om Dylan än nästan någon annan. Han kunde också blues, country och annan amerikansk populärmusik och hade sällan fel när det gäller fakta.
Han skrev inga böcker, men däremot massor av artiklar och inlägg i olika medier. Jag blev bekant med honom genom nyhetsgruppen rec.music.dylan på 90-talet. Vid något tillfälle, av en anledning som jag inte längre minns, började vi korrespondera genom e-post. Det kom att fortsätta i åratal, mer eller mindre frekvent. Under senare år hördes vi mest genom Facebook. I december förra året träffades vi för första och sista gången, då över middag på en trevlig restaurang i hans hemstad Philadelphia. Han var då svårt cancersjuk. Vi skulle ha träffats igen två dagar senare, men han var så tagen efter sin cancerbehandling den dagen att han inte orkade. Dagen där mittemellan var vi på samma konsert (Dylan på The Met) men hann inte träffas.
PSB var en inte helt oäven trubadur och släppte en skiva. Det är dock som skribent han lär bli ihågkommen i Dylan-världen. 2008 skrev han ”liner notes” för ”The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs”, men de ratades i sista stund för text av ”Ratso”.
Peter Stone Brown hade starka åsikter han inte tvekade att uttrycka. Säkert var han inte alltid lätt att ha att göra med. Jag har dock bara positiva minnen av våra interaktioner.  Ofta lärde jag mig något av honom, även när vi var oense.
Jag kommer att sakna honom.
Kuriosa: PSB:s bror spelar på Blood On The Tracks.
"Trying is the first step towards failure."

-Homer Simpson