Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Elston

Sidor: [1] 2 3 ... 21
1
Selfportrait - vilka är vi? / Bengt Bengtson till åminnelse
« skrivet: 01 maj, 2020, 14:27:50 »
Eftersom jag vet att en del medlemmar i den här gruppen kände och gillade Bengt Bengtson så känner jag att det är rätt forum att meddela att Benke tyvärr lämnat jordelivet efter en tid av bristfällig hälsa. Jag har känt Benke i närmare 40 år, och haft mycket roligt tillsammans med honom. Både i Stockholm - i hemmiljö liksom på krogen - och på åtskilliga Dylanresor. Benke var en stillsam och varm kille med glimt i ögat och räv bakom örat. En del av vad han upplevt i sitt liv berättade han om. Han var ju god vän med både Johannes Brost och Jesse Winchester, och säkert flera andra spännande människor, men han var aldrig den som gjorde nån stor grej av vad han upplevt eller vilka han kände. Idag är jag sorgsen över att ha förlorat Benke, men samtidigt förstås tacksam över att ha fått vara hans vän under så stor del av mitt liv. Tack Benke.

2
Dylan / Årets popgala
« skrivet: 11 juli, 2018, 00:11:03 »
40 år sedan idag. Ett datum många här kommer ihåg. Eller hur ☺

3
Dylan / The Real Bob Dylan 3CD på City Gross
« skrivet: 04 juni, 2018, 14:40:38 »
Denna budgetsamling - med ett faktiskt väldigt trevligt urval låtar cirka 1962-1985 - hittade jag idag på vårt lokala City Gross för 19,90! Rätt oslagbart, eller hur? Vet inte om den finns för det priset på fler CG. Jag köpte i alla fall två ex. Man vet aldrig när man träffar på någon som behöver en välkomponerad Bob-introduktion 😊

4
Övrigt / When what's lost has been found
« skrivet: 02 mars, 2017, 11:06:20 »
Hej vänner!
Jag slänger ut en bön om hjälp här. Går det så går det ...
Jag glömde i söndags en kasse med nyligen inköpta loppisfynd på tåget mellan Stockholm och Norrköping. Nu har jag fått veta att den är upphittad, och finns hos en firma som heter Sodexo på Carlsgatan 11 i Malmö, precis vid Centralstationen.
Jag har själv inget ärende till Malmö, så jag ställer frågan ... skulle det möjligen finnas någon som ska resa från Malmö till Stockholm för att se Bob på Waterfront, och som skulle kunna tänka sig att plocka upp denna kasse åt mig? Jag lovar att i så fall bjuda på en rejäl och god öl på valfri pub i närheten av Waterfront den 1 april   :d5: ^_^
Vore evigt tacksam om någon kunde hjälpa mig ...  :huh: :wub: :rolleyes:

5
Övrigt / Me and Paul
« skrivet: 13 juli, 2016, 19:00:53 »
Slänger ut en fråga.
Finns det någon här som har ett företag och som kan tänka sig att skaffa ett konto hos TT:s bildbyrå? Att lägga upp ett konto kostar inget. Det är nämligen så att jag skulle vilja söka efter vissa foton, och det får man inte som privatperson.
Skulle uppskattas oerhört mycket. Kontakta mig i så fall gärna privat.

6
Övrigt / Prancing on the stage
« skrivet: 29 maj, 2016, 17:23:34 »
Hej alla!
Inför ett kommande projekt är jag intresserad av böcker som handlar om teater. Typ varför vi står på scen. Eller varför vi vill se skådespelare på scen eller på en filmduk. Varför är det viktigt för oss människor?
Nåt sånt.
Tips?

7
Dylan / Konserthuset 1966
« skrivet: 29 april, 2016, 10:17:11 »
Som alla vet är det idag 50 år sedan som Bob först uppträdde i Sverige, på Konserthuset i Stockholm. Knappt 15 år ung var jag där med min bror, gillade inte vad jag fick uppleva, och hade ingen aning om vad Bob senare skulle betyda för mig. Så kan det gå!

Skulle gärna återuppleva den där spelningen idag, men min Stockholms-CD-R finns, tillsammans med alla mina andra tillhörigheter, fortfarande i magasinet Big Pink här i Norrköping ...
Finns det möjligen någon länk man kan använda för att kunna lyssna på den där inspelningen???

8
Övrigt / Lookin’ for a place to stay
« skrivet: 16 april, 2016, 15:36:11 »
Det här kanske är lite fräckt, men det skadar ju aldrig att fråga ...

Som jag skrev i Me and My Kites-tråden vill jag gärna se det bandet spela på Landet vid Telefonplan fredagen den 6 maj. Jag skulle i så fall åka direkt från jobbet i Linköping, och när konserten är slut har jag ingenstans att kvarta.
Så jag ställer frågan: Är det någon som inte har allt för mycket emot att en bobkatt i förskingringen dråsar in framåt midnatt och lägger sig och snarkar nånstans?
Ersättning i pekuniär eller flytande form erbjuds.

Så, då har jag i alla fall frågat   :rolleyes:  :d2:

9
Pryltorg / Köpes - 1 biljett till Anna Ternheim på Cirkus 14 mars 2016
« skrivet: 30 november, 2015, 20:33:47 »
Jag har helt missat detta biljettköp och hoppas nu att någon kan hjälpa mig med en biljett. Så om någon har/får en biljett över, snälla hör av er!!!

10
Andra artister / Lennart Hellsing RIP
« skrivet: 25 november, 2015, 21:56:16 »
Länge hann han leva och mycket hann han skapa. Men nu är han borta. Efter ... vad kan det vara ... 70 år av skapande, för små och stora barn. Själv fortsatte han att vara barn in i det sista, även om han rökte som en borstbindare ...   :rolleyes:

Själv hade jag nöjet att träffa honom som hastigast i hans och hans Yvonnes hem tidigare i år, och prata bland annat om hans resor till Islay och hans förtjusning när det gällde skotsk maltwhisky   -_-

11
Pryltorg / Säljes: Ane Brun, Cirkus tisdag 20/10
« skrivet: 10 oktober, 2015, 12:01:01 »
Jag kan tyvärr inte komma ifrån mitt Östergötland denna konsertdag, så min biljett är till salu. Rad 8 i mitten. Bra plats   -_-
 Pris 435 kronor.
Hör av dig privat, du som är intresserad   :d5:

12
Biljetter köpes/säljes / Säljes: 1 biljett till tisdag 6/10
« skrivet: 22 september, 2015, 10:55:42 »
Hej!
Har en bra biljett till tisdagen att sälja. Nedre läktare, sektion D, rad 3, plats 47. Bör vara en riktigt bra plats. Och bäst av allt är förstås att man får sitta bredvid mig   :rolleyes:  :d2:  :d1:
Priset står på biljetten och är 1.340 kronor.

13
Andra artister / Cornelisdagen 2/8 2015
« skrivet: 26 juli, 2015, 21:03:49 »
Det var länge sen jag besökte Cornelisdagen på Mosebacke, vilket inte minst har samband med att det var länge sen som Ola Magnell spelade där.
I år ska jag i alla fall gå, för i år spelar Ola.
Och när nu även Roffe Wikström är inbokad är jag ännu gladare att ha köpt biljett   ^_^

Har förgäves sökt komplett spelschema, men det kommer väl ...

Om det är några fler som tänker gå så vore det oerhört skoj att ses där, denna söndag, fyra dagar innan jag lämnar Stockholm "för gott".
Känns som ett glatt och festligt sätt att ta avsked av mitt kära Stockholm   :d5:  :party:  :d2:

 :d5:

14
Andra artister / Magnus Johansson
« skrivet: 17 juli, 2015, 10:27:10 »
Magnus Johansson? Va? Vem då saru???

Ja, det undrade jag med när Viktor/Gerbos nämnde hans namn på Blidösund igår.
Men nu vet jag.

Magnus föddes i Söderköping 1952, och är bosatt i Norrköping. Han gav ut fyra album på 90-talet, och hade sin största hit med låten "Vakna nu, Anneli". Men sen "försvann" han i 20 år.
Och även om jag knappt hunnit nosa på hans låtskatt så är jag omedelbart drabbad, och ställer ännu en gång denna fråga: Varför blir somliga artister meganamn och rikskändisar, medan andra, minst lika begåvade, förpassas till en skuggvärld?

En fin video från denna tid kan beskådas och belyssnas här:

https://www.youtube.com/watch?v=DFjs2ULo5G0

Men, nu finns det något i denna historia som är väldigt roligt. Nämligen att Magnus häromåret samlat ihop några vänner och återupptagit musiken. Bandnamnet är Efterfesten, och de fyra låtar som finns på Spotify (Det finns massor av Magnus där, tack och lov!) är hur bra som helst. Inte minns "Kapten", som kan påminna en smula om en viss Dylanlåt, jag säger inte vilken   :mellow:

Nån här som lyssnat på Magnus Johansson???

Nå, nu har jag i alla fall ytterligare en anledning att flytta till Norrköping   :d5:  -_-
In search of Magnus Johansson    -_-  :d2:

15
Pryltorg / Bob Dylan “Archive” collection
« skrivet: 07 juli, 2015, 21:21:41 »
Jag köpte den här snygga lådan när den var ny. Den kostade då 7-800 kronor. Men även om den är snygg så har jag inte lust att ta med den nu när jag flyttar, och jag har inte heller använt den för förvaring av CD-skivor så som det är tänkt.

Är det nån som vill köpa den för 500 kronor? Skicket är perfekt.

http://www.goldminemag.com/news/bob-dylan-%E2%80%9Carchive%E2%80%9D-collection-by-box-of-vision-to-be-released

Sidor: [1] 2 3 ... 21