Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Slim

Sidor: [1] 2
1
Dylan / Chronicles - Bob Dylan Tribute Band, live på taket
« skrivet: 17 september, 2021, 17:36:50 »
Lördag 11/9 skulle vi spelat i 4 timmar på Göteborgsvarvet, och söndag 19/9 igen på samma plats under Göteborgsvarvet Marathon.
Så blev det inte. Allt ställdes in med kort varsel. Så jag funderade på vad vi kunde hitta på då, och det blev bland det knasigaste jag gjort.

Vi spelade på taket till landets mest berömda korvmoj, Korv Kiosk på Mariaplan i Göteborg. Alla dagar före och efter det datumet var bra eller ok väder.
Men lördagen blev väääldigt regning. Tills en timma före spelstart. Innebar att tid för soundcheck gick åt helskotta och ljudet blev därefter.
Men när vi skulle spela var det strålande solsken och en himla massa folk framför och runt omkring kiosken, på spårvagnshållplatsen framför,
på Red Lion Pubs uteservering, på gatan. Härlig stämning. Det fick bli många kända låtar, det kändes mest passande här, men låt nr 3 alltså...

         Setlist:
1   Lo and behold
2   When you gonna wake up
3   My own version of you       (Troligen är vi världens första band att framföra låten live för publik!)
4   Idiot wind
5   It´s alright Ma (I´m only bleeding)
6   Lay lady lay
7   All along the watchtower
8   Mr tambourine man   
9   Like a rolling stone
10   Changing of the guards
11   Gates of Eden
Extranummer
12   Leopard-skin pill-box hat

/Jonas


2
Dylan / Woody Guthrie -inte döpt efter presidenten
« skrivet: 20 juni, 2018, 13:48:20 »
Lite Mythbusters Alert här men...funderade på den vedertagna beskrivningen att Woody Guthrie fick namnet Woodrow Wilson Guthrie efter President Woodrow Wilson. Men det var ingen besvärlig faktakontroll som behövdes för att vrida om näsan på denna enträget repeterade framställan. Om det ens förekom ett regelrätt kristligt dop eller om han bara namngavs så har jag inte benat ut än.       
Woody föddes i Oklahoma 1912, då var Herr Wilson guvernör i New Jersey och valdes till presidentkandidat för Demokratiska partiet. Han vann valet femte i elfte 1912 och tillträdde fjärde i tredje 1913. Därmed döptes Woody inte efter President Wilson utan Guvernör Wilson. Och i boken "Woody Guthrie - A life" står det också att hans  mamma Nora kallade honom Woodrow, inte Woody.

3
Dylan / Chronicles - Bob Dylan Tribute Band
« skrivet: 12 maj, 2018, 14:42:24 »
Hej på er! Snart är det dags för 2018 års upplaga av Göteborgs-Varvet. Kanske ska några av er springa?
Chronicles – Bob Dylan Tribute Band ska återigen ha nöjet och glädjen att spela för de ca 45000 löparna och övriga åhörare.

Lördag 19 maj, beräknad spelstart 13.20 och några korta pauser efter hand. Slutar spela runt 17-tiden ungefär.
Alla som gillar Dylan-musik är välkomna till vår spelplats halvvägs in på sträckan, vid korsningen Anders Carlssons gata/Valdemar Noréns gata.
Jag tror det är nionde året i rad jag spelar Dylanlåtar på den här tävlingen, plus ett par tillfällen med andra konstellationer och låtar.

Jag har flera låtar som ska spelas live för första gången, och än mer spännande är att det är med tre helt nya medspelare!
Så har ni inga andra planer -kom till Lindholmen och sjung med i smash hits som Political world, The wicked messenger och When you gonna wake up!

Hälsar Slim

4
Om forumet / Bilder
« skrivet: 04 maj, 2018, 17:37:40 »
Jag har precis som många andra upphört använda Photobucket för att lägga ut bilder på den här typen av Forum. Vad är ett bra susbstitut?
Jag tänker mig alltså nån gratistjänst som fungerar på ungefär samma sätt. Vad använder ni andra idag? Alla bra förslag är av intresse.
Mvh Slim

5
Setlistor / St Augustine show & concert
« skrivet: 19 april, 2015, 10:44:38 »
Bob Dylan spelade inte I dreamed I saw St.Augustine. Vilken sensation - när han ändå spelar i staden med samma namn! Vilken fantastisk supershow denna konsert måste ha varit som klarade sig utan detta högst förväntade tillägg till setlistan. Oj vad överraskad jag blev! Lika överraskad som när han inte spelade en Hank Williams-låt i dennes födelsestad Montgomery Alabama, eller inte spelade Champaign, Illinois i just Champaign, Illinois. Nåja, han spelade ju iallafall Stuck inside of Mobile i Mobile Alabama 1976. LOL :mellow:

6
Dylan / Bob Dylan Art Collection i Göteborg
« skrivet: 28 juni, 2014, 12:05:38 »
På denna sida http://www.mivagallery.se/  finns info kring Bob-alster som ska förevisas i Göteborg, fast det verkar inte vara originalen.
Klicka på Bobs nylle så kommer man vidare i infon. Inget jag tänker gå på men nån annan kanske känner för det.
Intressant att det sammanfaller med mannens besök i stan...

"I may not know much about art, but I know what I like!"


7
Dylan / Jills Veranda - signerat Dylanfoto
« skrivet: 12 mars, 2014, 18:51:13 »
Jag brukar inte titta på det här men råkade se lite häromdan. Eftersom de var hemma hos Johnny Cash och skulle sjunga i hans "cabin studio" fann jag det intressant. På väggarna finns en bild på Bob & Cash från deras gemensamma TV-framträdande 1969, och den här fina signerade bilden.

8
Dylan / "The Telegraph"
« skrivet: 05 mars, 2014, 19:11:12 »
Hej
Jag är i behov av artiklarna "Looking up Dylan´s sleeves" som publicerades i Telegraph 51-56, de enda Telegrapher jag saknar. Är det någon som antingen har T51-56 att avvara eller som kan scanna in artiklarna, eller finns de rentav redan digitaliserade nånstans i det stora spindelnätet?

Thank you friends, som Dylan brukade säga.

9
Dylan / The Band i Göteborg 1991
« skrivet: 11 december, 2013, 19:22:30 »
WTF? Av en slump när jag letade efter nåt helt annat bland mikrofilmade GöteborgsPosten anno 1991, så dök den här annonsen upp.

Missade jag The Band på Trägårn i Göteborg 1991?  Allvarligt? Hände det eller ohände det? Var Levon, Rick och Garth här i vår världsstad Göteborg 12 juni 1991? Misstänker att det inte blev nåt av. Det knepiga är att annonsen syntes bara till en eller två gånger, men inte alls den 11 -som då skulle kunna ha varslat att konserten blev inställd, eller den 12 -då den skulle vara, och inte en bokstav den 13 -som för bövelen borde ha recenserats? Så, är det nån som vet nåt mer så kör på. Jag är nyfiken som en yster läppbjörn!

/Slim

10
Dylan / Bob Dylan s National gitarr
« skrivet: 08 december, 2013, 14:13:46 »
1976 tog Bob Dylan med sig en märklig gitarr ut på sin andra turné med Rolling Thunder Revue. En helvit osymmetriskt formad gitarr av fabrikatet National. Designen är typ art deco. Formen på kroppen motsvarar på ett ungefär USAs karta. Gitarren använde Dylan vad jag förstått enbart för en låt; Shelter from the storm, där han själv spelade slide. Låten var med på de flesta 76-konserterna så det var ingen engångsföreteelse. Svartvit bild från Tampa, färg från Oklahoma. Och nej, jag har ingen aning hur man justerar bildstorlekar till forumet. :)Dylan lär ha inhandlat sin gitarr från Norm´s Rare Guitars i Reseda, Kalifornien, när vet jag inte. Han poserade sen glatt med den på omslaget till Rolling Stone 1978, och jag vill minnas att den hade stått uppställd på scen under nån USA-spelning 78 men användes inte. Och den syns på ett 70-tals samlingsfoto på Dylans gitarrer. Har nån fler Dylanfoton på den så kom igen bara.Långt senare lär den ha hamnat på Hard Rock Café i Dallas. För några år sedan fick jag veta att den nu bodde på HRC i London. Om det var nån gitarr i världen jag villa spana in på nära håll så var det den. Det har jag velat ända sen jag först såg den på inspelningen från konserten i Fort Collins 76, kallad "Hard Rain". Kameramannen var väldigt förtjust i Bobs nuna som upptar en stor del av bildtiden men några sekunder här och var syns iallafall denna spektakulära gitarr.

Jag har t.o.m själv köpt en kopia av den, en grön Tanglewood Metropolitan. Det kostar att gilla Bob...

Modellen presenterades i slutet av 1961 och blev tillgänglig 1962. Det var en förhållandevis lågprismodell som pga dyra produktionskostnader och att den förmodligen inte var alltför intressant som instrument som gjorde att den utgick ur sortimentet redan 1965. En uppsjö av varianter gjordes men de bortser vi från nu. Dylans gitarr är av den flashigaste modellen, en Glenwood 99, med det man kallade fjärilsmönster som inlägg i pärlemo i greppbrädan.


Kroppen består av två block som gjutits i en form tillverkad av en mix av resin och glastrådar. National kallade denna ambitiösa lösning för 'Res-o-glas'. Formen sprejades med fiberglass och skruvades ihop med block i lönn som limmats inne i kroppsformen. Försedd med Nationals egen standardpickup som ser ut som en humbucker men det är en single coil-design av enklare typ.


Den har en rhythm pickup, en lead pickup, och en mindre kraftfull variant inbyggd i stallet, "the bridge" som det heter på utrikiska. Denna skulle ge ett mjukare, "akustiskt" ljud -vad det nu skulle tjäna till. En 3-läges switch används som pickupväljare, ungefär som på en Stratocaster. Ton sköttes via knapparna närmast switchen och volym via knapparna nedanför pickguarden. Lägg märke till den lilla lappen ovanför switchen.


Så i november 2013 kom mitt tillfälle. Gitarren blev både inspekterad och lite lätt trakterad. Den har serienummer T71726, vilket enligt trovärdiga källor innebär att det må vara en av de första som gjordes 1961. National har till mig bekräftat den som en modell från 1962, vilket då skulle stämma med året den lämnade fabriken för försäljning.


Strängarna som satt på var stendöda, de måste ha suttit på i åratal. "Stäm den", sa killen på plats, "går nån sträng av kan du behålla den". Här ska inget has sönder svarade jag, den ska få förbli intakt. Bilderna visar tydligt dess förfall. Jämför bindningen på halsen då och nu.Delar av det vita har gulnat. Det går inte längre att urskilja och läsa vad det står på den lilla klisterlappen ovanför switchen. Jag trodde det var en lapp märkt Rimbaud, baserat på gitarrteknikern Joel Bernsteins anekdot om Bobs önskan att de skulle leta rätt på en bok med dennes namn, klippa ut namnet och klistra fast på gitarren, som då skulle få heta Rimbaud. 
Jag är lite oklar även den tredje pickupen. Jag var osäker på hur den skulle se ut, men misstänker att den var borttagen, jag såg iaf inga trådar som jag hade förväntat mig. Bilden på stallet skulle isf visa en pickup monterad under plexiglaset.


Lägg också märke till den tunna kroppen. Det och materialet den var tillverkad i gjorde detta till en riktig lättviktare. Jag kunde efter att ha trakterat Nationalen göra jämförelsen med Hendrix´ Gibson Flying V -som jag lät mig övertalas att känna på (!)- och den var betydligt tyngre.


Ja jösses, det är inte var dag man får känna på och inspektera guror som tillhört Hendrix och Dylan!
"Well I'm living in a foreign country but I'm bound to cross the line. Beauty walks a razor's edge someday I'll make it mine"


/Slim

11
Dylan / Dylan mumlar
« skrivet: 07 december, 2013, 15:33:12 »
Ja, han mumlar i mikrofonen på scen så det är omöjligt att få klarhet i vad han säger ibland. Är det nån som t ex har en kvalificerad gissning på vad han säger precis i inledningen av All along the watchtower på LPn At Budokan?

12
Dylan / Harvey Broooks om Forest Hills gig + färgfilm på Bob 65
« skrivet: 06 juli, 2012, 17:17:20 »
Hittade dessa av en slump medan jag försöker hitta inspelningarna från Forest Hills 1965 på nätet nånstans, har dem inte själv. Nån som...
Jag minns att det fanns en halvbra tape som klippte av efter varje låt, och en betydligt längre i asdålig kvalitet inspelad i publiken, med DJ-påannons och allt.
Båda är intressanta, publiktapen för att man hör vad folk säger medan musiken är i bakgrunden, ung som intervjuerna med folk på Beatles´ gig på Shea Stadium ´66.

Harvey Brooks berättar om sin spelning med Dylan på Forest Hills 1965. Hade nästan glömt anekdoten om Al Koopers bortryckta stol...
http://youtu.be/Lzf0Dj9ZVjw

Ljudlös färgfilm med Bob Från 1965, exaktare beskrivning på DuRöret.
http://youtu.be/zjGqfXNB7XQ

Keep a good head and always carry a light-bulb!

13
Dylan / Fira Bob i Göteborg 2012
« skrivet: 18 maj, 2012, 10:03:09 »
Nån som är på? Bishops Arms Götaplatsen har ju funkat bra tidigare. Quiz? Torsdag 24e maj. Klockan 18 kan bli bra.
Lokala och tillresta likasinnade må kongregeras till åminne av mannens högtidsdag. Klädsel: ja, helst -men valfri!  :d2:

14
Dylan / Chronicles - Bob Dylan cover band
« skrivet: 26 januari, 2012, 19:09:13 »
Ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat är att spela Bob Dylanlåtar med ett band. Ett antal olika försök har gjorts genom åren men nuvarande konstellation med mig på gitarr, munspel och all sång, plus bas, trummor, keyboard och sologitarr är mer speciell än vanligt eftersom min son Robert, 18 är, är med och spelar sologitarr.
Jag missade att avisera på forumet, men vi hade en entimmas akustisk spelning häromfredagaftonen på Dirty Records i Göteborg. Jag tänker inte orda mer om det än att publicera setlistan. Och hädanefter ska jag vara alert och publicera spelningar som komma skall och websida som ska kreeras av kunnig kreatör.

Setlist 13 januari 2012.
1. Motorpsycho nitemare
2. As I went out one morning/John Riley
3. Memphis blues again
4. Million miles
5. If dogs run free
6. Ballad of Hollis Brown
7. Ballad of a thin man
8. When the ship comes in

15
Dylan / Dylanlåtar Live i Göteborg
« skrivet: 11 augusti, 2011, 08:38:58 »
För den som vill höra Dylanlåtar i lite omarbetad tappning så finns det tillfälle imorgon. Det blev en spelning med kort varsel för bandet Chronicles som jag håller igång, nu som en kvartett.
Fredag 12 augusti på Cafe Vida La Vida på Fjärde Långgatan 48 i Göteborg -ligger precis bakom Masthuggstorgets affärer. OBS! Det är ingen pub, det är ett alkoholfritt café.
Spelstart ca 21, först ett softare set, sen ett lite tyngre. Alla låtar får sin egen lilla anekdot -man kan aldrig få för mycket av värdelöst vetande!
Vem var Tom Paine? Varifrån kommer ordet tarot? Vilken konkurrens hade Bob om 1979 års Grammy?

Välkomna!
Sidor: [1] 2