Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Dylan / SV: Tour 2021
« Senaste inlägg av Anders S skrivet 05 december, 2021, 23:01:23 »
Underbart att få ta del av, Joakim! Tack  :d2:
2
Dylan / SV: Tour 2021
« Senaste inlägg av lundell skrivet 05 december, 2021, 18:43:08 »
Tack Joakim! Det är alltid en ynnest att få ta del av dina reseskildringar!
3
Dylan / SV: Tour 2021
« Senaste inlägg av egoBen skrivet 04 december, 2021, 23:53:49 »
Bob Dylan
Hershey, Pennsylvania
16 November 2021


Att se Bob Dylan live numera känns nästan otänkbart, men vi skulle göra det! Rough and Rowdy Ways Worldwide Tour 2021-2024. Biljetter fixade. Den här resan var påtänkt sedan nästan två år tillbaka. Och det var ren tur att våra ärenden matchade perfekt med Bob Dylans nya turné, och att vi europamänniskor fick bli insläppta till USA exakt i rätt tid. Otur i kärlek, otur i spel, otur i det mesta, men tur i konserter. Jag skippade frukost och var för nervös för att äta på flygplatsen så jag beställde snabbt cashewnötter och en gin & tonic på planet. Åtta timmar senare landade vi i New York. Ingen kö alls till immigration. Det är ju nästan ingen som reser till USA. Några dumma/passionerade svenskar som ska se Bob Dylan bara.

Ulrika fyllde år och vi gick till jättegamla puben Ear Inn i Tribeca, där vårat hotell låg, och stannade kanske lite för länge men det var varmt utomhus, trots november. När dom stängde uteserveringen gick vi in och tog några öl till där inne, eller kanske whisky sour, billigare med såna grejer i USA, och vi träffade bland annat en kille från Seattle som är med i ett svenskt sällskap där uppe, han gav mig sin mailadress, mer minns jag inte av det mötet, men jag har kvar mailadressen. Vi var i New York för att se bandet Luna som vi också följer, vi såg tre spelningar när vi kom fram, sen drog vi till Philadelphia. Och sen skulle vi se Bob Dylan live för första gången sedan 2019! Tog tåget till Middletown i Pennsylvania, det ligger bara några kilometer från det berömda kärnkraftverket på Three Mile Island, vi pratar alltså om Harrisburg. Sannolikheten att det skulle hända var ju som bekant nästan lika med noll så det hände nästan inte. Jag fick se dom skräckinjagande skorstenarna, som fortfarande står kvar trots att kärnkraftverket är nedlagt, på håll, och jag prickade av ännu en sevärdhet på min lista. En annan sevärdhet jag är stolt över att ha sett är OS-arenan i Seoul, ni vet där Ben Johnson vann 100-metersfinalen 1988 men visade sig vara dopad. Det är något med katastrofer jag finner tilldragande.

Hershey är the sweetest place on earth. Det är deras slogan och man förstår varför. Choklad choklad choklad. Nästan alla gator heter något med choklad. Chocolate Avenue osv osv. Men det är knappast en stad, inte så som vi tänker oss en stad. Det är en stor huvudgata, typ E18, med några butiker kantade längs med, och där finns en fantastiskt vacker teater. Hershey Theatre. Bob Dylan spelar ikväll. Jag har lyssnat massor på Rough and Rowdy Ways och var spänd som en dansk spion i Spanien. Teatern är fantastisk, guld och stor rymd i foajén och lugn och skön känsla. Ingen visade covidpass trots att det egentligen behövs. Få hade munskydd trots att det egentligen krävs. Det var otroligt lugnt och behagligt inne på teatern inför konserten. Vi drack lite Bourbon med is i stora muggar och snackade med vår nyfunne vän Mike som skulle köra oss till nästa resmål dagen efter. Sen gick vi in. Det började inte bra. Watching the river flow och Most likely you go your way är inte så kul att höra helt enkelt, låter bara trist och oskarpt helt enkelt. Men sen började första låten från nya skivan, I contain multitudes. Nästan knäpptyst på teatern. Och jag andades djupt och bara försjönk med. Det är en nyskriven låt av Dylan och det märks att han älskar sina nya låtar. Det var inget elektriskt framförande, men det stilla och lugna passade mig perfekt, jag kunde njuta och lyssna noga på texten och bara känna glädje över att vara på plats och se och höra Bob Dylan sjunga sina nya magiska låtar. Älskar den låten djupt. I paint landscapes, I paint nudes.

Han gör False Prophet och sedan When I paint my masterpiece där han lägger till ordet chocolate: “newspaper men eating candy… chocolate!”. Det är underbart, underbart att Bob Dylan är glad. Black Rider, måste jag nog skriva mer om en annan gång, det är en stod höjdpunkt, med Bob fullkomligt i trans när han sjunger den live nu, men vi går till I’ll be your baby tonight, och precis som dom två öppningslåtarna, igen i arrangemanget från den streamade Shadow Kingdom-specialen tidigare i år. Sedan kommer My own version of you, en personlig favorit, om att snickra ihop ett eget litet monster av olika kroppsdelar och gestalter. “I’ll take the Scarface Pacino and The Godfather Brando / Mix it up in a tank and get a robot commando”. Det är på något sätt otänkbart att Dylan sjunger så här galna textrader, men ändå så spot on, så rätt, och han älskar att sjunga dessa heltokiga grejer. Jag njuter för varje mugg. Sipp. Min Bourbon börjar ta slut. Jag köpte nog förresten ett visset gammalt vitt vin och tog med in till min plats, “vill du ha kvar isen” frågade dom när jag köpte men jag sa tyvärr nej, is till vitt vin är ju inte direkt så man gör men på en konsert är det gott med något som svalkar. Så jag drack ljummet vitt vin ur en sportmugg med sån där ful pip man kan stänga locket på. Samma som jag drack Bourbon ur. Urfånigt. USA. I’m gonna make you play the piano like Leon Russell… alltså den texten är så underbar.

Early Roman Kings har inte varit bra sedan Stu Kimball spelade maracas på den låten live, för det var så bisarrt. Okej den svänger ibland, Dylan fräser ibland, men nästa låt tack. To be alone with you är ett mästerverk. Med den nya texten, och låten är numera en mördarballad, inte en enkel bagatell om att vara ensam med någon man vill byta löständer med. Nu har han ställt till det rejält för sig, dödat någon? Och sedan rullar Key West igång, det är ju ändå topp tre från nya skivan, inte minst för att jag har så fina minnen från Key West. Green Parrot Bar på 601 Whitehead Street. Där tiden stått stilla, och det är inte långt till Hemingways gamla hus, där katterna har sex tår. Bob Dylans Key West handlar om något annat, men det är där man får ro, Key West is paradise divine. Älskar den låten ända in i smalbenet. Satt bredvid en kvinna, jag började prata, hon jobbade på en skola och hon skulle se Bob Dylan för första gången. Jag tyckte lite synd om henne, det är inte en smal sak att älska Bob Dylan live. Men hon var amerikansk och artig, men det brann nog lite i hennes superkristna hjärna, hon ville nog ändå skrika lite och kanske skrika fula ord, riktigt fula ord. Hoppas det i alla fall.

Och så Gotta serve somebody på det. Wow. Den hänger kvar sedan 2019 och bara äger. Så som kidsen säger, eller sa. Den äger. Har man inte skakiga knän efter den har förmodligen luften i alla fall gått ur däcken. Vilken explosion till låt i den här annars ganska stillsamma setet av låtar. Som det brukar heta, värt hela biljettpriset. I’ve made up my mind to give myself to you är en annan topp tre för mig, denna undersköna vaggvisa som kan smälta vilken isglass som helst igloo, twister eller piggelin, välj själv, men smälter det gör dom alla. Teatern är så vacker och fin och när man sitter i en sådan lokal funkar det alldeles utmärkt att bara titta upp, runtomkring, och njuta av känslan och stämningen och det varma ljuset och ljudet och sedan kan musiken komma i andra hand ibland, det är helt okej, vi är bara människor, och det är därför människan bygger vackra hus. Men låten är det sannerligen inget fel på, det är en av Bob Dylans alla underbara gåvor till mänskligheten, och människan blir lite snällare och vackrare efter varje lyssning, för det är så konsten fungerar, antingen blir vi arga eller så blir vi inte arga. Jag tänker inte bli arg i Hershey. Igloo.

Och Bob Dylan säger it’s very sweet up here, very sweet. Han skrattar. Han är ju ändå i Hershey, the sweetest place on earth. Och han skojar lite med sina musiker. Goodbye Jimmy Reed och det är rock. Och så har jag vägrat höra nya arrangemanget av Every grain of sand för jag ville höra den live, på riktigt, och jag förstår inte alls vad folk kan tänkas ha emot den. Älskar låten. Det passar alldeles utmärkt att plocka in den som avslutning och låta publiken gå hem med den i huvudet. Varje en av oss.

Vi vandrar sakta ut i den mörka svala natten och åker till en bensinstation och köper hamburgare i pretzelbröd och öl och choklad och chips och sedan lägger vi oss i hotellsängen och tittar på amerikansk teve och njuter av minnet av en fantastisk dag i Hershey. Dagen efter blir lika bra för då ska vi till Annapolis och bara njuta och sen ska vi se Bob i New York och Port Chester. USA är ett vackert land, det är ett fult land, som det går att både älska och hata, men när tangenterna plinkas och plonkas på rätt sätt brukar det ändå vara ett ganska fantastiskt land att vara i. Särskilt att se konserter i. Att se Bob Dylan inte minst.
4
Dylan / SV: Tour 2021
« Senaste inlägg av Tobias skrivet 18 november, 2021, 13:38:06 »
Inga svenskar på plats, i New York?😎

Ett antal från Norge, siktar väl på Beacon Theatre, om jag  fattat det rätt!? :d6:

Jodå, det kommer att vara i alla fall några svenskar på plats i New York. Vet dock inte om någon av dem kommer att rapportera här.
5
Dylan / SV: Tour 2021
« Senaste inlägg av Neverendingfan skrivet 18 november, 2021, 11:29:45 »
Inga svenskar på plats, i New York?😎

Ett antal från Norge, siktar väl på Beacon Theatre, om jag  fattat det rätt!? :d6:
6
Dylan / SV: Poll: Springtime in New York: The Bootleg Series, Vol. 16 (1980-1985) - 12 bästa
« Senaste inlägg av Anders S skrivet 13 november, 2021, 21:53:11 »
Mina 12 val blev:
This Night Won’t Last Forever
Angelina
I Wish It Would Rain
Borrowed Time
Jokerman
Blind Willie McTell
Someone’s Got a Hold of My Heart
Too Late [band version]
Lord Protect My Child
I and I
Emotionally Yours
When the Night Comes Falling from the Sky [fast version]

 :d2:
7
Dylan / SV: Poll: Springtime in New York: The Bootleg Series, Vol. 16 (1980-1985) - 12 bästa
« Senaste inlägg av Anders S skrivet 13 november, 2021, 21:46:13 »
Röstningen är avslutad och 10 personer deltog.
Too Late [band version] drog längsta strået, följd av Angelina :party:

Señor (Tales of Yankee Power) – Rehearsal    5 (4.2%)
To Ramona – Rehearsal     0 (0%)
Jesus Met the Woman at the Well – Rehearsal    0 (0%)
Mary of the Wild Moor – Rehearsal    0 (0%)
Need a Woman – Rehearsal    1 (0.8%)
A Couple More Years – Rehearsal    1 (0.8%)
Mystery Train – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
This Night Won’t Last Forever – Rehearsal    4 (3.3%)
We Just Disagree – Rehearsal    0 (0%)
Let’s Keep It Between Us – Rehearsal    0 (0%)
Sweet Caroline – Rehearsal    2 (1.7%)
Fever – Rehearsal    1 (0.8%)
Abraham, Martin and John – Rehearsal    1 (0.8%)
Angelina – Shot of Love outtake    8 (6.7%)
Price of Love – Shot of Love outtake    0 (0%)
I Wish It Would Rain – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Let It Be Me – International 7″ Single B-side    1 (0.8%)
Cold, Cold Heart – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Don’t Ever Take Yourself Away – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Fur Slippers – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Borrowed Time – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Is It Worth It? – Shot of Love outtake    0 (0%)
Lenny Bruce – Shot of Love alternate mix    3 (2.5%)
Yes Sir, No Sir – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
Jokerman – Infidels alternate take    5 (4.2%)
Blind Willie McTell – Infidels outtake    7 (5.8%)
Don’t Fall Apart on Me Tonight [version 1] – Infidels alternate take    5 (4.2%)
Don’t Fall Apart on Me Tonight [version 2] – Infidels alternate take    1 (0.8%)
Neighborhood Bully – Infidels alternate take    2 (1.7%)
Someone’s Got a Hold of My Heart – Infidels outtake    7 (5.8%)
This Was My Love – Infidels outtake    2 (1.7%)
Too Late [acoustic version] – Infidels outtake    0 (0%)
Too Late [band version] – Infidels outtake    9 (7.5%)
Foot of Pride – Infidels outtake    3 (2.5%)
Clean Cut Kid – Infidels outtake    2 (1.7%)
Sweetheart Like You – Infidels alternate take    3 (2.5%)
Baby What You Want Me to Do – Infidels outtake    1 (0.8%)
Tell Me – Infidels outtake    2 (1.7%)
Angel Flying Too Close to the Ground – Infidels outtake    2 (1.7%)
Julius and Ethel – Infidels outtake    0 (0%)
Green, Green Grass of Home – Infidels outtake    0 (0%)
Union Sundown – Infidels alternate take    1 (0.8%)
Lord Protect My Child – Infidels outtake    2 (1.7%)
I and I – Infidels alternate take    6 (5%)
Death is Not the End [full version] – Infidels outtake    2 (1.7%)
Enough is Enough [live] – Slane Castle, Ireland    1 (0.8%)
License to Kill [live] – Late Night with David Letterman, March 22, 1984    0 (0%)
I’ll Remember You – Empire Burlesque alternate take    2 (1.7%)
Tight Connection to My Heart (Has Anybody Seen My Love) – Empire Burlesque alternate mix    1 (0.8%)
Seeing the Real You at Last – Empire Burlesque alternate take    0 (0%)
Emotionally Yours – Empire Burlesque alternate take    7 (5.8%)
Clean Cut Kid – Empire Burlesque alternate take    1 (0.8%)
Straight A’s in Love – Empire Burlesque outtake    0 (0%)
When the Night Comes Falling from the Sky [slow version]– Empire Burlesque alternate take    2 (1.7%)
When the Night Comes Falling from the Sky [fast version] – Empire Burlesque alternate take    1 (0.8%)
New Danville Girl – Empire Burlesque outtake    7 (5.8%)
Dark Eyes – Empire Burlesque alternate take     2 (1.7%)


1 Too Late [band version] – Infidels outtake    9 (7.5%)
2 Angelina – Shot of Love outtake    8 (6.7%)
3 Blind Willie McTell – Infidels outtake    7 (5.8%)
3 Someone’s Got a Hold of My Heart – Infidels outtake    7 (5.8%)
3 Emotionally Yours – Empire Burlesque alternate take    7 (5.8%)
3 New Danville Girl – Empire Burlesque outtake    7 (5.8%)
7 I and I – Infidels alternate take    6 (5%)
8 Señor (Tales of Yankee Power) – Rehearsal    5 (4.2%)
8 Jokerman – Infidels alternate take    5 (4.2%)
8 Don’t Fall Apart on Me Tonight [version 1] – Infidels alternate take    5 (4.2%)
11 This Night Won’t Last Forever – Rehearsal    4 (3.3%)
12 Lenny Bruce – Shot of Love alternate mix    3 (2.5%)
12 Foot of Pride – Infidels outtake    3 (2.5%)
12 Sweetheart Like You – Infidels alternate take    3 (2.5%)
15 Sweet Caroline – Rehearsal    2 (1.7%)
15 Neighborhood Bully – Infidels alternate take    2 (1.7%)
15 This Was My Love – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 Clean Cut Kid – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 Tell Me – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 Angel Flying Too Close to the Ground – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 Lord Protect My Child – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 Death is Not the End [full version] – Infidels outtake    2 (1.7%)
15 I’ll Remember You – Empire Burlesque alternate take    2 (1.7%)
15 When the Night Comes Falling from the Sky [slow version]– Empire Burlesque alternate take    2 (1.7%)
15 Dark Eyes – Empire Burlesque alternate take     2 (1.7%)
26 Need a Woman – Rehearsal    1 (0.8%)
26 A Couple More Years – Rehearsal    1 (0.8%)
26 Mystery Train – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Fever – Rehearsal    1 (0.8%)
26 Abraham, Martin and John – Rehearsal    1 (0.8%)
26 I Wish It Would Rain – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Let It Be Me – International 7″ Single B-side    1 (0.8%)
26 Cold, Cold Heart – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Don’t Ever Take Yourself Away – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Fur Slippers – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Borrowed Time – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Yes Sir, No Sir – Shot of Love outtake    1 (0.8%)
26 Don’t Fall Apart on Me Tonight [version 2] – Infidels alternate take    1 (0.8%)
26 Baby What You Want Me to Do – Infidels outtake    1 (0.8%)
26 Union Sundown – Infidels alternate take    1 (0.8%)
26 Enough is Enough [live] – Slane Castle, Ireland    1 (0.8%)
26 Clean Cut Kid – Empire Burlesque alternate take    1 (0.8%)
26 Tight Connection to My Heart (Has Anybody Seen My Love) – Empire Burlesque alternate mix    1 (0.8%)
26 When the Night Comes Falling from the Sky [fast version] – Empire Burlesque alternate take    1 (0.8%)
46 To Ramona – Rehearsal     0 (0%)
46 Jesus Met the Woman at the Well – Rehearsal    0 (0%)
46 Mary of the Wild Moor – Rehearsal    0 (0%)
46 We Just Disagree – Rehearsal    0 (0%)
46 Let’s Keep It Between Us – Rehearsal    0 (0%)
46 Price of Love – Shot of Love outtake    0 (0%)
46 Is It Worth It? – Shot of Love outtake    0 (0%)
46 Too Late [acoustic version] – Infidels outtake    0 (0%)
46 Julius and Ethel – Infidels outtake    0 (0%)
46 Green, Green Grass of Home – Infidels outtake    0 (0%)
46 License to Kill [live] – Late Night with David Letterman, March 22, 1984    0 (0%)
46 Seeing the Real You at Last – Empire Burlesque alternate take    0 (0%)
46 Straight A’s in Love – Empire Burlesque outtake    0 (0%)

8
Setlistor / SV: Cleveland 5/11-2021
« Senaste inlägg av Neverendingfan skrivet 06 november, 2021, 19:27:25 »
Härligt med Every grain of sand! :d6:
9
Setlistor / Cleveland 5/11-2021
« Senaste inlägg av Anders S skrivet 06 november, 2021, 11:07:42 »
https://www.boblinks.com/110521s.html
Cleveland, Ohio
KeyBank State Theatre
5 November 2021

1.    Watching The River Flow (Bob on piano, Donnie on lap steel, Tony on standup bass)
2.    Most Likely You Go Your Way (and I'll Go Mine) (Bob on piano, Donnie on Electric Mandolin, Tony on standup bass)
3.    I Contain Multitudes (Bob center stage then on piano, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
4.    False Prophet (Bob on piano, Donnie on lap steel)
5.    When I Paint My Masterpiece (Bob on piano and harp then center stage, Donnie on violin, Tony on standup bass, Bob Britt on acoustic guitar)
6.    Black Rider (Bob center stage then on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
7.    I'll Be Your Baby Tonight (Bob on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
8.    My Own Version of You (Bob on piano, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
9.    To Be Alone With You (Bob on piano, Donnie on violin, Tony on standup bass, Bob Britt on acoustic guitar)
10.    Early Roman Kings (Bob on piano, Donnie on lap steel, Tony on standup bass)
11.    Key West (Philosopher Pirate) (Bob on piano, Donnie on accordian, Tony on standup bass)
12.    Gotta Serve Somebody (Bob on piano, Donnie on lap steel)
13.    I've Made Up My Mind To Give Myself To You (Bob center stage then on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
14.    Melancholy Mood (Bob center stage, Donnie on padal steel, Tony on standup bass)
15.    Mother of Muses (Bob on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
16.    Goodbye Jimmy Reed (Bob center stage then on piano, Donnie on lap steel)
--    Band introductions
17.    Every Grain of Sand (Bob on piano, Donnie on pedal steel)

Every Grain of Sand ersatte Love Sick och It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry  :party:
Första Every Grain of Sand sedan Rom 6/11-2013 :d5:


Här kan man lyssna på/ladda ned konserten  :d2:
10
Setlistor / Chicago 3/11 - 2021
« Senaste inlägg av Anders S skrivet 04 november, 2021, 18:05:43 »

Chicago, Illinois
Auditorium Theatre
3 November 2021

1.    Watching The River Flow (Bob center stage then on piano, Donnie on lap steel, Tony on standup bass)
2.    Most Likely You Go Your Way (and I'll Go Mine) (Bob on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
3.    I Contain Multitudes (Bob center stage, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
4.    False Prophet (Bob on piano, Donnie on lap steel)
5.    When I Paint My Masterpiece (Bob on piano, Donnie on violin, Tony on standup bass, Bob Britt on acoustic guitar)
6.    My Own Version Of You (Bob on piano, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
7.    I'll Be Your Baby Tonight (Bob on piano with harp, Donnie on electric mandolin)
8.    Black Rider (Bob center stage, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
9.    To Be Alone With You (Bob on piano with harp, Donnie on violin, Tony on standup bass, Bob Britt on acoustic guitar)
10.    Mother Of Muses (Bob on piano, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
11.    Gotta Serve Somebody (Bob center stage then on piano, Donnie on lap steel)
12.    Key West (Philosopher Pirate) (Bob on piano, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
13.    Early Roman Kings (Bob center stage then on piano, Donnie on lap steel, Tony on standup bass)
14.    Melancholy Mood (Bob center stage, Donnie on pedal steel, Tony on standup bass)
15.    I've Made Up My Mind To Give Myself To You (Bob center stage, Donnie on electric mandolin, Tony on standup bass)
16.    Goodbye Jimmy Reed (Bob on piano, Donnie on lap steel, Tony on standup bass)
--    Band introduction
     
     (encore)
17.    Love Sick (Bob center stage, Donnie on pedal steel)
18.    It Takes A Lot To Laugh, It Takes A Train To Cry (Bob center stage, Donnie on pedal steel)

Simple Twist och Soon After Midnight fick ge plats åt When I Paint My Masterpiece och To Be Alone With You  :party:
Hoppas sistnämnda låt har den nya texten som introducerats på Shadow Kingdom  :d5:
Sidor: [1] 2 3 ... 10