Så här i adventstider blir man ju lätt sugen på glögg, och varför inte göra en egen god glögg i år?
Här är ett fint recept jag hittade i en tidning för några år sedan.
Jag har dock inte testat den svagare varianten, men den starkare kan jag rekommendera :gulp:
Dynamitglögg3 st fikon
3 st katrinplommon
1 flaska mörkt öl
1 hel kanelstång
4 st kardemumma med skal
3 st kryddnejlikor
2 dl russin
3 msk strösocker
1 msk vatten
1-2 dl strösocker
2 dl konjak
70 cl brännvin (eller rödvin, om man vill ha den svagare varianten)Hacka fikon och katrinplommon. Lägg dem tillsammans med öl, kanel, kanelstång,
kardemumma, kryddnejlikor och russin i en kastrull och koka i 2 minuter.
Låt stå och dra över natten.
Därefter ska blandningen brännas av i smaken och det gör man genom att bryna 3 msk socker och 1 msk vatten i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Rör sedan ned det i blandningen.
Rör ned 1-2 dl strösocker (beroende på hur torr man vill ha glöggen) samt 2 dl konjak, och sist men inte minst - en flaska brännvin!
Värm upp försiktigt, och se till att det inte exploderar…